В новините
 
26.07.2006 15:24   Новината е видяна 4166 пъти
РИОКОЗ Бургас затвори обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”
РИОКОЗ Бургас спря от експлоатация обект за обществено хранене до къмпинг “Каваци”, община Созопол. Обектът е затворен заради липса на регистрация по Закона за храните.

Общо 4616 проверки на обекти за производство и търговия с храни в страната са извършили инспекторите от РИОКОЗ в цялата страна.
2008 от тях са търговски, 2288 - на общественото хранене, 214 – за хранене в детски заведения и ученически лагери и 106 - за хранене в почивни станции, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравепазването.

За констатираните нарушения са съставени 168 акта, издадени са 27 заповеди за временно спиране на хранителни обекти и 429 предписания за отстраняване на допуснати нарушения на законодателството по храните.

Най-честите нарушения са свързани с изтекъл срок на годност на предлаганите храни и неправилното им съхраняване извън хладилни съоръжения, в много от случаите поради недостатъчна хладилна площ.
Инспекторите са установили нередовно водене на документацията по системата за самоконтрол за търговската дейност в някои обекти. Не се спазват технологичните изисквания при приготвяне на храни и се допуска приготвяне и предлагане на неразрешени за търговия храни. Без регистрация по реда на чл. 12 от Закона за храните се извършва търговска дейност и се превозват храни.

Сред останалите нарушения са неспазване на добрите хигиенни практики – липса на топла течаща вода и необходими количества дезинфекционни средства, силно замърсена и негодна за употреба кухненска посуда и др.

Открити са ученически почивни бази, хотели и др. места за настаняване без подадено в РИОКОЗ уведомление по реда на чл.36 от Закона за здравето . Инспекторите са установили, че не се извършва дезинфекция в санитарните възли, липсват складове за съхранение на чисто и замърсено бельо и др.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |