В новините
 
07.08.2006 13:03   Новината е видяна 3848 пъти
Засилва се контролът върху обектите с обществено предназначение
Във връзка с възникналите в страната взривове от стомашно-чревни заболявания, на първо място хепатит А, Министерството на здравеопазването разпореди на Регионалните инспекции за опазване и контрол на общественото здраве (РИОКОЗ) да засилят контрола върху обектите с обществено предназначение.
Извършваните проверки ще са допълнителни, към осъществявания досега от инспекциите текущ контрол.
РИОКОЗ ще засили контрола на обектите с обществено предназначение – най-вече водоизточниците и обектите за питейно-битово водоснабдяване, обектите за производство и търговия с храни, за обществено хранене, крайпътните обекти за обществено хранене и временно настаняване, детските заведения, ученическите лагери и почивните станции.
При проверките инспекторите ще обръщат особено внимание на стриктното спазване на всички здравно-хигиенни изисквания при експлоатацията на обектите - качествено измиване и дезинфекция, наличие на течаща топла и студена вода, правилно хладилно съхранение на суровините и готовата продукция, спазване на личната хигиена от персонала.
Ще се извършат насочени проверки по спазване на чистотата в населените места – редовно сметоизвозване, почистване и измиване на съдовете за събиране и съхранение на битови отпадъци, почистване, а при необходимост и дезинфекция на местата, определени за разполагане на съдовете.
При текущите проверки в лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ ще се обърне внимание на ранното диагностициране с лабораторно доказване на причинителите при случаите с ентероколитен синдром сред рискови контингенти, своевременната хоспитализация при нужда, медицинското наблюдение на контактните, както и на стриктното спазване на наредбата за регистрация, съобщаване и отчет на заразните болести.
През месец юли контролните органи на РИОКОЗ са извършили 17 906 проверки на обекти с обществено предназначение и са издали 607 акта за допуснати нарушения по санитарно-хигиенните норми.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |