В новините
 
10.08.2006 14:55   Новината е видяна 3403 пъти
СДС Бургас: Общината да сформира комисия заради опасността от Хепатит А в ромските гета
Липсата на мерки може да се окаже бомба със закъснител, алармират сините.


Община Бургас спешно да сформира комисия за предприемането на превантивни мерки във връзка с опасността от епидемия от хепатит А в ромските гета.
За това настоява общинското ръководство на СДС Бургас.

Според зам. председателят на организацията д-р Андрей Найденов бездействието на общината и институциите може да изправи бургазлии пред сериозна опасност, като се окаже „бомба със закъснител”.

Повод за настояването на сините са обезпокоителните информации за епидемиологичен взрив от „болестта на мръсните ръце” в ромския квартал в Пловдив и в град Своге.

Бургас е един от градовете с няколко големи незаконни ромски гета – „Комлука”, „Меден рудник”, „Горно Езерово” и мн. др.
Дългогодишният отказ на общината да извършва какъвто и да е контрол там относно броя на жителите, масовите незаконни постройки, проблемите с канализациите, незаконните обекти за хранителни стоки, е повод за сериозни опасения от взрив на болести и епидемии.

СДС Бургас нееднократно е алармирало за съществуващата опасност след сигнали на десетки граждани, живеещи в непосредствена близост до гетата.
До този момент обаче Община Бургас отказва да изпълни ангажиментите си и поставяйки живота и здравето на хората в опасност.

В комисията, която трябва да бъде сформирана е необходимо да вземат участие представители на общината, на РИОКОЗ и на Районния център по здравеопазване.
Особено обезпокоително в случая е, че голяма част от жителите на незаконните ромски гета нямат лични лекари и по този начин дори и да съществува заболяването, то няма как да бъде регистрирано.
Общината не е взела и необходимите превантивни мерки по отношение на подобряването на хигиенното състояние в тези квартали, редовното сметосъбиране и сметоизвозване, ликвидиране на гнездата от насекоми- потенциални разпространители на заболяването, осигуряване на профилактични прегледи и мн. др.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |