В новините
 
04.09.2006 10:07   Новината е видяна 6491 пъти
Нови спортни клубове регистрират в Приморско
Два спортни клуба се очаква да бъдат регистрирани на територията на Община Приморско до края на годината. Предстои регистрацията на клуб по борба. Проведени са разговори с Федрацията по борба за изискванията и възрастовите групи на децата, които ще се състезават в клуба. Картотекирането и записването им в клуба се очаква да стане след 15 – и септември, когато стартира и новата учебна година. В момента в процес на обсъждане в Община Приморско е евентуалната регистрация на шах клуб в черноморския град. По случай празника на Приморско – 24 май в празничната програма на общината бе включен и турнир по шах – мат. Неочаквано за участие в него се записаха 25 човека, което стана повод за обсъждане на евентуалното създаване на регистриран шах клуб в града.
На територията на Община Приморско са регистрирани 6 спортни клуба. Това са ВК”Ропотамо” – Приморско, ФК”Ропотамо” – Приморско, ФК”Ропотамо 2000” – Ново паничарево, Тенис клуб „Ропотамо” – Приморско, Сърф – клуб „Корал” – Приморско и Общински морски клуб „Приморско”. Всички тези клубове са регистрирани като юридически лица с нестопанска цел по Закона за лицата и семействата. Община Приморско съдейства за тяхните регистрации, пререгистрации, картотекиране, лицензиране. Създава се непрекъсната организация за да се реализират състезателите от спортните клубове и да участват успешно в областните и републикански първенства.
Отборите на момичетата и момчетата към ВК”Ропотамо” – Приморско са областни и зонални първенци за 2006 година. Момичетата се класираха на 4 – то място на финалите на Държавното първенство по волейбол на клубовете. Юношите старша възраст участваха в Националното първенство в четвърта група и се класираха на 3 – то място. Юношите и девойките участваха и във финалите на Ученическите игри – 2006 и заеха първите места. Младежкият отбор участва във Регионалните първенства, където винаги заема първите места.
През 2007 година и петте отбора ще представят Община Приморско в Републиканския календар – юноши и девойки старша възраст, момчета до 15 години и подрастващи момчета и момичета.
ФК”Ропотамо” – Приморско съществува от 18 години. За есенния полусезон на 2006/2007 год. мъжкият отбор ще се явява само с местни млади момчета, както беше и миналата година. Отборът игра добре и на класирането от Втора фаза завърши на първо място, а на крайното класиране от 22 отбора са на 12 място. Към ФК”Ропотамо” – Приморско тренират около 26 деца на възраст до 16 години.
ФК”Ропотамо 2000” – с.Ново Паничарево бе регистриран през 2000 година. Спортният клуб по тенис на маса „Ропотамо” – Приморско бе пререгистриран през февруари 2001 год. Провеждат се турнири на общинско ниво.
През месец октомври 2002 год. бе направена регистрацията на Сърф клуб „Корал” – Приморско. През 2006 год. състезателите от клуба участваха на регата „Флора” – Бургас, на регата „Циклон” в Пмороие и Регатата в къмпинг „Градина”. Предстои им участие в Републиканската първенство по сърф – фънборд от 14 до 17.09. и на Републиканското първенство по сърф – формула от 21.09 – 24.09. в гр. Бургас. Дейноста на клуба не остана незабелязана и през 2005 год. Община Приморско бе удостоена от Федерацията с плакети за оказано съдействие.
Последният регистриран клуб е от септември 2005 год. Това е „Общински морски клуб Приморско”. Негов председател е Иван Вълков Димитров. Целта е да се развива морски спорт и туризъм с ветроходни яхти и други плавателни съдове, да се обучават децата на морски умения и навици и да се организират ветроходни състезания и други прояви, свързани с морето. Закупени бяха 8 ветроходни лодки клас „Кадет” и 8 броя клас „Оптимист” – за обучение и тренировка. Закупена бе и една лодка на световно равнище датско производство „Винер”. Състезателите от клуба участваха на регатите „Варна” и „Понтос” и спечелиха две втори места и едно трето място. На регатите „Юни кредит” във Варна, „Виктори” в Свети Влас и Порт Бургас състезателите донесоха три първи места. На 28.09. им предстои участие в републиканското състезание в Свети Влас.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |