В новините
 
22.09.2006 15:24   Новината е видяна 3963 пъти
Тръгва пощенски автобус с Интернет
До Нова година три автобуса на "Български пощи" с интернет връзка ще обикалят из българските села. 30 млн. лв. инвестират пощите в изграждането на модерен сортировъчен център. 12 млн. лв. е чистата печалба на дружеството за полугодието

До Нова година три автобуса на "Български пощи" с интернет връзка ще обикалят из българските села. В тях чрез видеовръзка хората ще могат да осъществяват контакт с роднини и приятели по света. Все още не е уточнена цената на услугата. Автобусите ще обслужват районите на Видин, Смолян, Велико Търново или Бургас. Това съобщи във Велико Търново Енцеслав Харманджиев, главен изпълнителен директор на "Български пощи" ЕАД.

121 чейндж бюра ще открият "Български пощи" до началото на туристическия сезон догодина. Валута ще се обменя във всяка районна пощенска станция.
30 млн. лв. инвестират "Български пощи" в изграждането на Сортировъчен център "Балкани". В София, Горна Оряховица и Стара Загора ще бъдат монтирани машини за автоматично сортиране на писмата. Техниката ще чете едновременно надписи на кирилица и латиница. Една машина е от порядъка на 10 млн. евро. До 30 септември първи ще е готов центърът в столицата, каза Енцеслав Харманджиев.

Предстои внедряването на каталожна търговия по пощите. Ще можем да поръчваме всичко без храна и бира. 130 нови автомобила ще осъществяват експресни куриерски услуги от врата на врата, посочи Харманджиев.

Пощальон № 1 каза още, че в старата столица пощите започват строителството на апартаменти за служителите си при облекчени финансови условия. Велико Търново е втори след София, където семействата на пощаджиите ще могат да се сдобият със свое по-евтино жилище. Преференцията ще е за 28 семейства. Част от апартаментите ще бъдат построени на терен, собственост на "Корпоративна и търговска банка", заяви Харманджиев. За основната част от жилищата ще се чака терен от Общината. 10 % от апартаментите ще са за млади семейства. С предимство ще се ползват домакинствата, които нямат собствено жилище, както и многодетните семейства, информира в. "Янтра Днес".

12 млн. лв. е чистата печалба на "Български пощи" за полугодието. Печалбата е близо два пъти по-голяма от отчетената миналата година./econ.bg




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |