В новините
 
23.09.2006 07:51   Новината е видяна 3829 пъти
Стана страшно да се гледа “Биг Брадър” 3
"Биг Брадър 3" е прекрасен пример за живота у нас - той е като селски травестит, който не може да се самоопредели, самоназове, защото не знае думата. Не знае и причина защо се е пръкнал такъв.
Третият сезон на величествения реалити експеримент "Биг Брадър" излиза от рамките на реалити жанра. Това е вече друга телевизия и тя се нарича freak show, или телевизия на изродите. В първия сезон имахме представители на града и селото, открихме любовта и лошото възпитание. Във втория сезон загубихме невинността си, задраскахме брака и разбрахме, че никой никого не обича. В третия сезон обаче наблюдаваме процес на "гоморизация" на експеримента (идва от библейския град Гомор, защото содомизацията вече означава друго нещо).
След като миналия път получихме урок как да напуснем мъжа си, в този сезон идва време за лекцията

--------------------------------------------------------------------------------

как да станем транссексуални

--------------------------------------------------------------------------------

Това е интересно, но едностранчиво показване на реалността. Някои хора просто не искат да станат транссексуални и това не бива да учудва.
Общо взето, процесът е ясен - с всеки сезон на ББ ние се отдалечаваме от покаянието и утвърждаваме срива на ценностите. Този процес е лежерен и весел, прилича на радостно подхвърчане, доколкото летенето от много висок етаж може да се нарече полет. В първия лайф на това издание главният сценарист на ББ каза онова, от което се опасявахме - а именно, че Библията вече не е актуална в създаването на житейски правила и ценности. Явно единствената идея, която трябва да ръководи живота ни, е малката книжка, наречена "правила в къщата на Биг Брадър". Това не е на добро - означава глоби и правила за социално поведение, което няма нищо общо с любовта и съвършената яснота на библейските заповеди. Нека всеки спи с всеки и с всичко, но да плаща за нерегламентирания шум - това е истинска антиутопия.
Освен това "Биг Брадър" влезе в ужасния шаблон на политически коректното говорене. Днес този начин на говорене толерира хомосексуализма и всяческия разпад на релацията "мъж-жена" и не оставя и един ръб място, където да можеш да реагираш на привнесената показна сексуалност на различните. В смисъл, че "различните" вече са по-ясни и модерни като образ от "неразличните". Да си гей вече у нас е традиция, наследена от хан Крум - така се представят нещата и на това представяне няма алтернатива. Днес интересната алтернатива е (както винаги) некоректното говорене: педерастите са гадни, а травеститът

--------------------------------------------------------------------------------

трябва да бъде бит с пръчки

--------------------------------------------------------------------------------

Това може да продаде сезона - иначе не. Но в ББ 3 няма кой да го направи.
Още една люспа от библейското знание, от традицията и човешката същност на общуване беше отлюспена тази седмица - когато бременната жена се разплака в истерично разкаяние (докато пушеше!), че живее с един мъж, а носи детето на друг, някой от съквартирантите й каза: "Ама, ти няма от какво да се срамуваш, ти трябва да се гордееш!" Защо? Вече трети сезон в българския ББ унижението на човек от човека се представя за свобода на личността. Бедният мъж на съгрешилата жена някъде плаче и се тръшка, бащата на детето се крие като партизанин и всичко това дали ни докарва някаква гордост? Явно да. Но ако една жена раждаща не от мъжа си е повод за гордост, това означава, че всички жени, раждащи от мъжете си, няма много много с какво да се похвалят - та те са толкова скучни! Да родиш от съпруга си вече е прекалено закостеняло схващане. Нещата стават идиотски.
В екипа на така създадения телевизионен продукт ББ 3 има твърде много потисната транссексуалност - иначе не мога да си обясня защо нямаме содомит в къщата, любител на животните по онзи начин - също щеше да е интересно. И ако толерираме така хомосексуалистите и транссексуалните, то нека толерираме и некрофилите, и други представители на сексуалните кръжоци. Това е истинска телевизионна демокрация. А ББ 3 ни представя една тъжна прослойка от обществото - мъже и жени, които приличат на травестити, но са толкова тъпи, че не знаят думата травестит (Мариола). Тъжното е не тяхната сексуална ориентация, а това, че

--------------------------------------------------------------------------------

са необразовани до безобразност

--------------------------------------------------------------------------------

А и ако намерението ни е да покажем реалността, то неврастеничният протестант няма място там - той не е типичен, много по-типични са ислямските фундаменталисти, те принадлежат на епохата, а не притесненото тия дни християнство. Християнинът в ББ 3 е удар и по и без това берящата душа наша църква. В тази компания няма съмнение, че ще спечелят "нормалните". Те са малко, но те са невидими. Отново реалността не е отразена, външната, нашата.
Това, което трябва да стане, е в ББ 3 да няма секс, но да има хомосексуален секс без завивки - за да поставим дилема на продуцентите - това ли беше целта, момчета? Хомосексуалният секс не е реалити - има го в менюто на всяка кабелна телевизия - нарича се гей канал. Нещо друго трябваше да се случи, защото реалността има граници - всеки, който ги е прекрачвал, ги познава. Отвъд тази граница уродите трябва да се показват, колкото да ги сравним с нормалността и истината. А в ББ 3 ненормалността ни се представя за норма.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |