В новините
 
05.10.2006 05:36   Новината е видяна 3429 пъти
41 са опасните сгради на територията на общината
41 е броят на опасните сгради на територията на община Несебър. Това констатира след проверка деветчленна комисия, назначена със заповед на кмета на общината, с председател Валентин Димов – гл.архитект на община Несебър. Освен представители на общинската администрация, Гражданска защита, РСПАБ, РИОКОЗ, музей „Старинен Несебър”, в работата на комисията участваха и арх. Мария Томова и инж.Ралица Крушовенска от НИПК.

След извършената проверка се установи, че най-много са проблемните постройки в с.Гюльовца – 9 сгради, след него е Тънково с 5. Във всяко от селищата Св.Влас, Обзор и Оризаре, констатациите сочат наличието на по 4 строежи, застрашаващи живота и здравето на хората. По 3 са опасните сгради в Раковсково, Приселци и стария Несебър, 2 са в Паницово и по 1 в Емона, Кошарица, Равда и кк „Слънчев бряг”. Единствено на територията на село Баня не са констатирани опасни обекти.

По-голямата част от сградите са селскостопански постройки, чиято собственост е обект на съдебни спорове. Други са наследствени имоти, около които също има спорове. Комисията е акцентирала най-вече върху обектите, които са в регулация и са необезопасени, тъй като те крият по-сериозни рискове за населението, уточни гл.арх. Валентин Димов.

За всяка една от постройките ще бъде изготвено предписание за ремонт, а ако е необходимо – за събаряне.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |