В новините
 
26.07.2007 15:02   Новината е видяна 4257 пъти
Показват реквизити от любими БГ филми на изложба в Созопол

Повече от 500 експоната на уникални исторически костюми, реквизит и оръжие от любими български филми ще бъдат показани на изложба, която ще бъде открита в Созопол на 26 юли.
Автентичните облекла и вещи от началото на XX век, костюмите, мебелите и оръжията са специално изработени за историческите филми "Калоян", "Борис I", "Хан Аспарух", "Златният век", "Време разделно", "Денят на владетелите" и др. Заедно с работните фотоси, запечатали моменти от създаването на едни от най-добрите български филми, изложбата надниква зад кулисите на магията, наречена кино.
Тази експозиция е част от дарението, което още в началото на 2006 г. "Бояна филм" направи на Националния исторически музей с намерението да се създаде Музей на българското кино.
Вълнуващо е и това, че сред експонатите на изложбата се провеждат уроци по история и родолюбие на ученици от всички класове, като младите хора имат възможност да присъстват и на прожекции на филмите, запознаващи ги с миналото на България, разказаха от Киноцентъра.
Идеята на организаторите е тази изложба, заедно с Панорама на български филми, да бъде представена и в някои от европейските столици, а също така да гостува в страни с големи български общности - Македония, Сърбия, Молдова, Русия, а защо не и в САЩ, Канада и Австралия, ако намерят подкрепа от българския бизнес.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |