В новините
 
26.07.2007 15:06   Новината е видяна 4581 пъти
Незряща танцьорка от Бургас поставя спектакъл в стил Боливуд

На 27 юли (петък) от 18:30 часа Танцово студио ДЮН ще представи бургаската танцьорка на ориенталски и индийски танци Валя Антонова – Раджани.
По време на представянето Валя ще изпълни Ориенталски и Индийски ритуален танц „Танц на цветовете” и ще представи свой проект за спектакъл с участието на хора с увреждания и любители танцьори от Бургас. Входът за посетители е свободен.
Валя Антонова е незряща от 12 г. Танцува индийски и ориенталски танци от детството си, като се обучава от популярни у нас филми. С помоща на Индийското посолство в България получава и специализирана информация за танцови стилове и движения. Като професионален изпълнител в двата жанра работи от 1990 г.
Валя загубва зрението си в следствие на емоционален стрес при загуба на любим човек. Вдъхновява се от творчеството на кубинската прима балерина Алисия Алонсо (също незряща но с успешна световна кариера).
Тя получава подкрепата на българският маг Астор, който и предлага работа в неговия Магически театър. Преподава танци и в училище за незрящи деца „Луй Брайл” в София. В момента БНТ подготвя документален филм за живота на Валя – „Сбъднати мечти”. Режисьор на филма е Биляна Траянова – продуцент на предаването „Без багаж”. До края на годината по Канал „Здраве” ще стартира и предаване за хора с увреждания по сценарий на Валя.
Танцът за Валя е начин да остане жива след загубата на зрението си. В момента тя подготвя специален проект за спектакъл в който ще вземат участие както хора с увреждания, така и любители танцьори от Бургас. Спектакълът се нарича „Другите очи” и ще бъде изграден с техниката на индийския танц – стил Боливуд. За него Валя организира подбор на участници – танцьори с увреждания и без, които да следват нейната хореография и да проявяват сериозно отношение към проекта. Втори очи и асистент на Валя по време на репетиционния период ще бъде нейният колега Георги Иванов.
За осъществяването на спектакъла Валя е получила подкрепата на Танцова Академия – Бургас и Танцово студио ДЮН, но все още е в търсене на финансови спомоществователи.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |