В новините
 
15.11.2006 08:35   Новината е видяна 4066 пъти
Природозащитници се обявиха срещу Закона за устройството на Черноморското крайбрежие
Девет природозащитни организации се обявиха срещу новия Закон за устройство на черноморското крайбрежие.
В отворено писмо до Народното събрание те изразяват безпокойството си от варианта, който се предлага за приемане на второ четене в пленарна зала от страна на Комисията за местно самоуправление, регионална политика и благоустройство.
„Ние нееднократно сме изказвали предложения за усъвършенстването на този нормативен акт. Предложеният законопроект ще представлява непрекъснато застрояване от Резово до Дуранкулак с множество изкуствени острови край брега”, пише още в писмото.
Природозащитниците отбелязват, че законопроектът в предложения вариант не разрешава проблема с незаконното застрояване, разпродажба и унищожаване от страна на някои концесионери на българските плажове, дюни, черноморски степи и влажни зони. Той подкрепя безотговорното отношение на Министерство на регионалното развитие и някои общини към тези процеси.
Не е ясно как България ще изпълни ангажиментите си пред Европейския съюз за опазване на природата на Черноморското крайбрежие, което ще доведе до налагането на сериозни санкции на страната, пише още в отвореното писмо.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |