В новините
 
29.11.2006 11:33   Новината е видяна 3477 пъти
Еко-сдружение сезира прокуратурата за корупция в Царево
 Екологичната организация “Зелени Балкани” сезира прокуратурата за нарушения в община Царево. Сигналът с данни за корупция и злоупотреби с власт при управление на общинско имущество бе изпратен и до Министъра на правосъдието, Главния прокурор и парламента. В писмото, представителят на еко-сдружението Константин Дичев сигнализира за действия на кмета Петко Арнаудов и негови служители, които според думите са ощетили общината със стотици хиляди лева.
 В сигнала се цитират извадки и коментари от доклад на Държавен финансов контрол, според който на кмета Арнаудов са съставени 112 акта за злоупотреби с обществени поръчки, търгове и общински имоти. По две от констатациите в одитния доклад са образувани предварителни производства. Според Дичев обаче те са за незначителни нарушения, в сравнение с други, ощетяващи в много по- голяма степен общината.
 “Общината е толерирала определени фирми за сметка на други при конкурси за обществени поръчки”, става ясно още от изпратения сигнал. Списъка с нарушения е бил подаден на компетентните органи още преди година. Според Дичев обаче нито един от тях не е излязъл със становище по повод сигналите за корупция.
 “Зелени балкани” се обръща към главния прокурор на България Борис Велчев като последна инстанция в предсъдебното производство с надеждата, че престъпилите закона, както и техните укриватели ще бъдат съдени правомерно и прокламираното от всички власти желание за борба с корупцията и престъпността не е само едно добро намерение”, се казва още в разпространеното днес писмо.
 “Представители на никоя еко-организация не са правили опит да се свържат с нас. “Зелени Балкани” и другите подобни трябва да започнат да се занимават със своите неща, а не с работата на компетентните инстанции.”, коментира обвиненията Валентина Василева, ръководител на дирекция “Образование и култура” към община Царево.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |