В новините
 
11.12.2006 23:22   Новината е видяна 3301 пъти
Бургас ще санира жилищните си сгради

В община Бургас бе даден старт на информационна кампания относно проект за обновяването на жилищни сгради.  Партньори по него са Министерството на регионалното развитие и благоустройството, ПРООН и общината.

Информационната кампания ще продължи да края на месец февруари.

След това ще се приемат документи на кандидатите и до 10 март ще е готово класирането.

Финансовата подкрепа, която ще предложи проектът е 100% от стойността на строително монтажните работи за обновяване на някои общи части от сградата, които имат отношение към комфортното и безопасно ползване и обитаване – покрив и плоча над сутерен, вход, козирка, фоайе, стълбищна клетка, както и техническо и енергийно обследване на сградата, цялостен проект за саниране на сградата, строителен надзор и  инвеститорски контрол, организация и администриране на процеса.

При строително-ремонтните дейности за обновяване на отделните жилища живеещите в сградата ще трябва да покрият 80% от стойността им, като държавата доплаща останалите 20%.

Сградите, които могат да кандидатстват по проекта трябва да са едропанелни блокове в жилищните комплекси, жилищни сгради строени по индустриален способ или други многофамилни сгради строени преди повече от 15 години. Минималният мащаб за обновяване е цял блок.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |