В новините
 
15.01.2007 19:25   Новината е видяна 3340 пъти
Мидена ферма в Приморско

Третата в България мидена ферма ще бъде построена в Приморско с финансова помощ по програма САПАРД, а инвестицията на фирма „Атлантик” ще бъде в размер на 800 000 евро.

Най-вероятно тази пролет ще бъде изградена плантацията за черна мида, която ще бъде оборудвана с технология за отглеждане на миди, каквато се използва в Дания, Испания и Франция. От „Атлантик” се надяват първата реколта да достигне една четвърт от максималния капацитет на фермата, който възлиза на 600 тона.  

Бългаските производители, обаче, няма да могат да изнасят продукцията си в държавите от ЕС, ако Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури не направи необходимите постъпки за класификация на водите. Това е едно от изискванията, за да се допускат за продажба храни от вида „черупчести”.  Инвеститорите в миденото фермерство се надяват до следващата пролет проблемът да е решен, тъй като в момента производителите са принудени да предлагат цялата си продукция на вътрешния пазар.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |