В новините
 
16.01.2007 16:37   Новината е видяна 5096 пъти
Несебър домакин на първото издание на Ретро – рали с мотори

Несебър ще бъде домакин на първото издание на Ретро - рали с мотори, което ще се проведе непосредствено преди традиционния  ретро-парад на стари автомобили. За първи път на сцената на античния театър ще се изявят и най-младите приятели  на Несебър – членовете на федерацията на стрелците от италианския град -държава Сан Марино, които ще гостуват в края на месец юни. Инициативите са само част от културния афиш на Общината за 2007 година.

В програмата са включени както националните празници и бележити дати, така и местни юбилеи и фестивали.

През годината ще бъдат чествани 125 години българско училище в Несебър и 100 години българско школо в Св.Влас, 170-та годишнина от рождението на Васил Левски и 134 години от гибелта на Апостола. 100 - годишнината от рождението на Емилиян Станев, 83 години от заселването на българите от Егейска Македония и Тракия в с.Равда, 40 години фолклорен ансамбъл ансамбъл „Слънчев бряг”, 25 години общински детски комплекс и 20 години община Несебър, също са част от тържествените мероприятия.

Утвърденият като фестивален център вече Несебър отново ще бъде сцена на десетки фестивални прояви, сред които второто издание на „Златна Месемврия”, националния фестивал на етносите, международния фестивал на меда. И това лято  в рамките на летните културни празници „Несебърска панорама-2007” морската община ще изненада жители и гости с театрални и музикални премиери.

През настоящата година Несебър ще бъде домакин на международен симпозиум ”Производство и търговия на амфори в Черно море през античността”, както и на Международна научна конференция „Произход на българите, миграция, държавност, култура”. Настоящата програма е отворена и в нея със сигурност ще влязат и някои от върховите постижения на българското изкуство и култура, които в момента са в период на създаване.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |