В новините
 
17.01.2007 20:27   Новината е видяна 4501 пъти
Украинските туристи у нас се увеличават, руснаците се оплакват от пътищата

Общо 86 хиляди украински туристи са посетили България през 2006 г. Това съобщи и.д. генерален консул на Украйна във Варна Ирина Дмитренко. Според изнесените данни украинските туристи у нас са се увеличили един път и половина за последната година. За да пристигнат у нас, те са ползвали чартърни полети и воден транспорт.
По наблюденията на Ирина Дмитренко на украинците им харесва в България – някои учат тук, други са се установили да живеят за постоянно у нас, след като са почивали, трети имат смесени бракове с българи. Сближава ни близката емоционалност, добави още тя.
Според консулът на Русия във Варна Сергей Семьонов точно неговите сънародници са формирали една трета от общите приходи от туризъм в страната ни – близо 2 млрд. лв.
През 2006 г. България е била посетена от 170 хиляди руски туристи, или с 20% повече на годишна база.
По думите на Семьонов това, което ги привлича у нас, е липсата на езикова бариера, добрата кухня, приятелското отношение и многото исторически забележителности. Затова с удоволствие харчат парите си. Но биха заменили туристическата дестинация с места в Испания и Турция, ако пътищата ни продължават да са толкова лоши./investor.bg/





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |