В новините
 
08.02.2007 18:55   Новината е видяна 1870 пъти
Бургаски полицаи разбиха депо за преработка на наркотици

 

Бургаски полицаи разбиха депо за префасониране и преработка на хероин, амфетамини и марихуана, със съдействието на Окръжна прокуратура Бургас. Това съобщи на пресконференция директорът на ОДП в Бургас  комисар Павлин Димитров.

Депото, намиращо се в апартамент в бл. 15 в бургаския комплекс “Зорница” е обслужвано от двама мъже 31 годишния Стефан Хаджиев и Петър Петров на 28 години, и двамата от Бургас.
При извършеното претърсване на жилището са намерени и иззети  ловна пушка – турско производство 12-ти калибър с боеприпаси към нея, три автомата “Калашников” / единият от които - калибър 5,45 мм, а другите два - калибър 7,62 мм./, самоделно изработено оръжие с оптически прицел – кал. 22 мм, седем пистолета / единият, от които е самоделно направен – 22 калибър, сред оръжията има марки  ЧЗ, “Макаров”, “Валтер”, “МАН”, Браунинг”; един оптически прицел, огнепроводен шнур с две тротилови шашки, електродетонатори, множество боеприпаси от различни калибри, три електронни устройства / вероятно предназначени за изготвяне на взривни устройства/, пет гранати /, цялостно оборудване за разфасоване наркотичните вещества на дози.
В жилището са открити  и над 10 кг наркотични вещества – сред които амфетамини, хероин, марихуана, около 160-170 гр. таблетки амфетамин, около 1 кг марихуана на стойност около 10 000 лв. по цени на черни япазар, около 5 кг вещества за пълнеж, с който наркотиците се примесват. Пазарната стойност на задържаните наркотични вещества е около 800 000 лв.

Стефан Хаджиев и Петър Петров са задържани с прокурорско постановление за срок от 72 часа, като спрямо тях са предявени обвинения по два члена от Наказателния кодекс за придобиване, държане и разпространение на наркотични вещества и придобиване и държане на взривни, огнестрелни оръжия или боеприпаси, без да има за това надлежно разрешение.
Вероятно утре ще бъде направено искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение «задържане под стража» спрямо двамата мъже, съобщи Окръжния прокурор на Бургас – г-н Ангел Ангелов. Той благодари на полицейските служители за добрата координация и отличния професионализъм, демонстрирани при извършване на операцията, като определи реализацията по «разбиване» на депото за префасониране и преработка на наркотиците, като повече от успешна.

Към момента принадлежността на задържаните към някоя от престъпните групировки не може да бъде коментирана, заяви комисар Димитров, като добави, че оръжията от бойния арсенал, открит в жилището в «Зорница» ще бъдат изследвани от балистици, за уточняване на възможностите с тях да са извършвани неразкрити престъпления.

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |