В новините
 
28.02.2007 21:24   Новината е видяна 3854 пъти
300 хотела с кадрови проблеми миналата година

Около 300 хотела по Черноморието не са могли да започнат работа поради липса на кадрово обезпечение миналата година.
За да се предотврати повторна липса на служители тази година ще бъде организирана първата специализирана туристическа борса за намиране на кадри в туристическия отрасъл. Откриването ще се състои на 22 март.
Инициативата е на Областна администрация Бургас в лицето на зам. областния управител Мария Ценова и Бюрата по труда в града. На първата среща относно бъдещата борса присъстваха представители на Инспектората на МОН, на професионалните училища и на работодателски организации.

Проблемът е сериозен и нашата цел е да срещнем работодателите с хората, което търсят работа, обясни Мария Ценова.

На срещата бяха обсъдени проблемите на работодателите в сферата на туризма и доколко професионалното образование може да отговори на техните критерии.

Образованието не успява да отговори на  нуждите на работодателите и  трябва да се води статистика и наблюдение на реализацията на учениците от професионалните гимназии по туризъм, каза още зам. областният управител. Според нея трябва да се работи в насока за откриване на нови професионални паралелки и в други средни учебни заведения.

Участниците в дискусията се уточниха в началото на март да се направи нова разширена среща между представители на образователния инспекторат и работодателските организации.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |