В новините
 
03.04.2007 21:20   Новината е видяна 4103 пъти
Разбиха групата на Митьо Очите

Димитър Желязков-Очите и още десет души от обкръжението му са задържани за разпространение на наркотици. Това съобщи пред журналисти днес Апелативният прокурор на Бургас Йордан Иванов. Мярката “задържане под стража” е за 72 часа, а срещу тях ще бъде повдигнато обвинение по чл. 321 ал.5 от Наказателния кодекс.

В ареста освен Очите са задържани Янко Гюров, Диньо Динев, Йордан Георгиев, Недко Костадинов, Петко Бобчев, Георги Джендов, Новак Купенов, Гроздан Балабанов, и Димитър Стоянов.

При обиск от домовете и квартирите им са иззети мобилни телефони, около 50 хиляди лева, които по думите на Йордан Иванов били седмичната печалба на шефа на групата от разпространението на наркотиците.
Още няколко души от групата ще бъдат задържани, полицията вече знае местонахождението им, уточни шефът на ОДП –Бургас комисар Павлин Димитров.

От вчера насам са образувани 38 наказателни дела. Предстои извършването на стотици експертизи, поясни Окръжният прокурор Ангел Ангелов.

Операцията по задържането на цялата престъпна група е започнала преди година.

“От години не е имало толкова перфектна работа между полиция,  прокуратура и съд. Искахме да докажем, че държавата има възможност да се пребори с организираната престъпност”, коментира още Апелативният прокурор.

Той уточни, че сега  най-важно е събраните с помоща на разузнавателните средства данни за групата да станат доказателства.
Димитър Желязков-Очите е бил задържан в къщата си в Сунгурларе, а вчерашната стрелба няма нищо общо с арестите. По делото ще бъдат привлечени Стефан Хаджиев и Петър Петров. Двамата бяха арестувани през февруари тази година, когато бе разбито депо с наркотици и оръжие.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |