В новините
 
20.04.2007 00:49   Новината е видяна 4221 пъти
Екоакция за почистване на резерват Ропотамо

 

Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Бургас ще почистват резерват Ропотамо в събота по повод Деня на Земята – 22 април. В екоакцията ще се включат и студенти от университет “Проф. д-р Асен Златаров”, съобщиха от инспекцията.
Чествания на Деня на Земята традиционно се организират в бургаските училища. Изложба “Артбоклук 2007”, “Червена книга на малкия природозащитник” и презентации на тема “Въздух”, “Вода” и “Рециклиране на отпадъци” ще бъдат представени в  ОУ “Найден Геров”. В началото на месец май в училищния двор ще бъде открита Ботаническа градина, направена по проект, финансиран от МОСВ. В конкурс за най-чиста класна стая, ревю с облекла от природни материали, почистване и залесяване на училищния двор ще участват учениците от СОУ “Елин Пелин” в с. Руен. В ОУ “Петко Росен” организират литературен конкурс и конкурси за рисунка. Децата от ЦДГ “Звездица” са подготвили представление “Чиста България – щастливи деца”.
Денят на Земята се отбелязва от 1970 година най-напред в САЩ.
Първото му честване се организира от Гейлорд Нелсън – бивш губернатор и сенатор от Уискънсин, който издига каузата за опазване на природата и Денис Хейес – изявен студентски лидер. В проявите на Първия Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната. Като резултат от това събитие се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в над 170 държави, насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея.
България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |