В новините
 
07.05.2007 22:27   Новината е видяна 4504 пъти
Кметът на Созопол отказа официална справка за временно регистрираните работници в общината

 

Кметът на община Созопол Веска Караманова е отказала да даде писмен официален отговор на питане, входирано от общинските съветници на СДС в морския град, колко са временните регистрации на работници от вътрешността на страната от началото на годината до момента.

На последната сесия в петък Караманова е заявила, че не може да предостави на този етап официален отговор и вместо това секретарят на общината е изнесъл т.нар. „чернова”, според която до 20 април в общината са били регистрирани 1150 души.

Според лидерът на СДС Созопол Стойо Недин, отказът на Караманова да предостави официални данни е грубо неспазване на правилника на Общинския съвет и показва гузност от нейна страна. Синият лидер изрази предположение, че към днешната дата всъщност регистрираните външни потенциални гласоподаватели в общината  надминават 3 000.

„Това е 90 % от гласоподавателите на град Созопол, 35 %  от избирателите в общината и над 50 % от гласуващите в общината”, заяви Недин.

Това означава, че именно тези външни хора ще могат да си изберат кмет на Созопол и свое мнозинство в общинския съвет, допълни лидерът на СДС Созопол. Според него, отказът на кметицата на Созопол да предостави официални данни всъщност е страх да признае действителността, тъй като самата тя е кмет избран от временно регистрирани работници.
Преди месец, Недин алармира че в Созопол тече масова адресна регистрация на работници и строители от вътрешността на страната във връзка с предстоящите местни избори. „Оказва се, че тези хора ще решат съдбата на местните жители, изкривявайки тотално вота им”, заяви Недин. Той припомни случилото се на местните избори в Созопол през 2003 – та година, когато отново регистрирани преди вота избиратели от вътрешността на страната предрешиха изкуствено избора на Веска Караманова.

Според СДС Созопол, такова опорочаване на изборите се очаква и в другите морски общини от областта. Това стана причина председателите на СДС от  Бургас, Поморие, Несебър, Приморско и Царево да направят обща среща за обсъждане на ситуацията и реакция по проблема. Депутатът от СДС Иван Сотиров преди няколко дни пък внесе предложение за промяна на закона за въвеждане принципа на уседналост да бъде въведен и за предстоящите местни избори. 

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |