В новините
 
09.05.2007 21:55   Новината е видяна 3631 пъти
Българските моряци, плащали данъци в чужбина ще могат да ги приспадат от задълженията си

 

Директорът на ТД на НАП - Бургас Недялко Киров запозна на среща днес в сградата на дирекцията представители на моряшките синдикати и организации  с указание и нов механизъм, по който ще бъдат извършвани ревизии на моряците, както и с възможността платените в чужбина данъци да бъдат приспаднати от задълженията в България. Българските моряци, които са плащали данък върху доходите си извън страната ще могат да го приспаднат от данъчните си задължения в България. Това е записано в указание на Изпълнителния директор на НАП. Този механизъм може да се ползва в съответствие с действащите спогодби за избягване на двойното данъчно облагане, по които България е страна и Закона за облагане доходите на физическите лица. За да приспаднат платения в чужбина данък, моряците трябва да представят пред НАП документи, удостоверяващи получения от тях доход. НАП няма да изисква от моряците документи,  с които те не биха могли да разполагат.
Ревизиите на моряци ще могат да бъдат спирани след представяне на писмена молба, когато ревизираното лице напуска страната за продължително плаване извън България, пише още в указанието.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |