В новините
 
21.05.2007 20:00   Новината е видяна 3754 пъти
Глоби за фирми от Бургас, Ямбол и Сливен за нарушения на осигурителното законодателство

 

Органите по приходите от Бургас, Ямбол и Сливен извършиха 109 проверки на фирми в трите области с цел контрол по спазване на осигурителното законодателство. В 43 от обектите са констатирани нарушения и са съставени актове, съобщи пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов. Предстои да бъде определен размера на наказателните постановления. За първоначално нарушение той варира от 50 до 500 лева, при повторно – от 500 до 2 000 лева. В Бургас при 24 от извършените 25 проверки са установени пропуски. Сред най-честите са наемане от еднолични търговци на  лица по граждански, вместо по трудови правоотношения. Съгласно Кодекса за социално осигуряване при наемане на лица за повече от 5 работни дни или 40 часа, работодателят е длъжен да осигурява наетите лица.

В хода на проверките органите по приходите осъществяват контрол по отношение съдържанието, сроковете, начина и реда за подаване и съхранение на данни от работодателите и осигурителите за осигурените при тях лица, както и от самоосигуряващите се лица. Следи се и за това дали съгласно последните промени в Кодекса за социално осигуряване, когато възнагражденията са начислени, но не са изплатени, осигурителят е внесъл осигурителните вноски за своя сметка и тези за сметка на осигурените лица, до края на месеца, през който е извършено начисляването.

„Проверките ще се извършват всеки месец. През летния сезон значително се увеличава ръстът на временно заетите, особено в сферите на строителството и туризма. Работодателите трябва стриктно да изпълняват своите задължение и да ни информират в срок за сключените  и прекратени трудови договори, както и за подаване в приходната администрация на информация за осигурените от тях лица”, коментира директорът на Регионалното управление на НАП Румяна Дулева.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |