В новините
 
28.05.2007 20:34   Новината е видяна 4515 пъти
Десет песни се състезават в Националния конкурс “Сладкопойна чучулига”

 

Десет песни ще участват в 24-ия Национален конкурс за детска песен “Сладкопойна чулулига”, който ще се проведе на 29 май в Бургас. Откриването на конкурса е в 10,00 ч., а гала концертът-в 18,00 ч. в Театъра за драма, опера и балет.
За първи път тази година в конкурса има международно участие. Девет ученици от Скопие, Македония ще се включат във фестивалния оркестър. Той е съставен от възпитаници на музикалните училища в Пловдив, Плевен, Стара Загора, Русе и Бургас, а диригент е Иван Кожухаров.
Конкурсните песни се изпълняват от детския хор “Милка Стоева” при Младежки културен център-Бургас.
Песните са избрани чрез анонимен подбор. Има силно бургаско участие-три от тях са на поета Тома Бинчев, а композитор на една от песните е Руслан Карагьозов.
За втора поредна година като автор се включва Веселина Илиева. 14-годишното момиче ще участва с песен по своя текст и музика.
Изненадата тази година е 11-годишният Емил Атлейба от Москва. Момчето е официален гост на фестивала. Той е многократен победител в национални и международни конкурси. Емил ще изпълни песен-поздрав, написана специално за бургаския конкурс. Тя се казва “Всичко започва от белия лист” и е композирана от Жана Колмагурова.
Бургас е единствената община в България, която отделя изключително внимание на своята култура. Този фестивал по нищо не отстъпва на италианския “Златната монета”, а в някои отношения дори го надминава, заяви сценаристът на конкурса Румен Николов. Режисьори на спектакъла са Христо Симеонов и Боян Даскалов.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |