В новините
 
05.06.2007 23:26   Новината е видяна 3967 пъти
Съветниците в Несебър искат промени в Закона за местните избори

 

Да бъде отменена възможността да се гласува по настоящ адрес за избор на кмет и общински съветници, гласуваха на свое заседание днес местните парламентаристи в Несебър.
Общинските съветници настояват за изменение на Закона за местните избори. Решението им ще бъде изпратено до Народното събрание, Президенството, Националната асоциация на общините и до всички парламентарно представени партии.
Целта е да се избегнат манипулации на местния вот с гласовете на регистрирани сезонни работници.
Според официална справка на териториалното звено ГРАО става ясно, че избирателите в Свети влас са нарастнали двойно. От началото на годината до началото на май в града са регистрирани по постоянен адрес нови 1200 души. С 900 нови гласоподаватели се е сдобил и Несебър. Общински съветници твърдят, че пришълците се увеличават с всеки изминал ден.
Първи за масовата регистрация на работници по морето алармираха от СДС –Созопол.
Тогава чрез синият депутат Иван Сотиров в Народното събрание бе входирано предложение срокът за уседналост да се увеличи на 1 година, а не на 2 месеца, както е сега.
”Това е непочтено, тъй като се подменя вота на местните хора”, обяви местният лидер на СДС Стойо Недин. Той разкри, че до момента външните избиратели в цялата община са надхвърлили 3000 души, като само в Созопол имало регистрирани нови 2000 души.
Според справка от МРРБ за периода 5 февруари - 12 април, в Бургас има промяна в адресната регистрация на 4 000 души.
От сезонните работници щели да се възползват най- много сегашните кметове, борейки се за нов мандат, тъй като процедурата по регистрация минава през тях. Те пък били свързани с работодателите, които заради икономически интереси принуждавали работниците да се регистрират в съответната община, коментираха от СДС Бургас.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |