В новините
 
07.06.2007 21:01   Новината е видяна 3881 пъти
Въвеждат засилен контрол при използването на джетовете

 

2 смъртни случая при инциденти с водни мотори, отчитат през миналото лято

"Ще въведем ред и засилен контрол при използването на джетовете. Ще бъдат поставени като условия коридорите за джетове да са до една миля от брега, да се проверяват хората, които ги управляват дали не са употребили алкохол, ще бъде определена възрастова граница за тези, които могат да ползват джетове. Това каза началникът на Регионален граничен сектор в Бургас комисар Ваньо Иванов на работната среща, на която се подготвя проект за Наредба за плаването и граничния режим във вътрешните води на Черно море.  Проектът регламентира и движението на плавателните съдове за спорт и туризъм.
Бъдещата наредба ще засегне и хората, които предлагат разходка с лодка на туристите. Често пъти сме били свидетели, че в плавателните съдове се качват пътници неколкократно надвишаващи разрешения брой", каза още комисар Иванов.

В момента по Черноморието е пълен хаос при използването на джетовете, лодките за развлечение, яхтите и сърфовете, коментираха участниците в срещата. В тази насока трябва да се използва европейското законодателство, смята директорът на Изпълнителна агенция “Морска администрация” Николай Апастолов.
Новата наредба  ще бъде готова след около три месеца и в нея ще бъдат предвидени големи санкции за нарушителите.
”Ще пригодим гръцкия опит към нашите условия, тъй като в южната ни съседка е изградена много сериозна законова база, която регулира плаването в териториалните води”, заяви зам.областният управител Георги Николчев.
Миналото лято на територията на областта са регистрирани 7 инцидента с водни мотори. При тях загинаха 2 души.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |