В новините
 
14.06.2007 19:30   Новината е видяна 3168 пъти
162 милиона лева събраха данъчните в Бургас за 5 месеца

 

162 милиона лева от данъци и осигурителни вноски събра ТД на НАП - Бургас до 31 май. Постъпленията от преки данъци (данък върху доходите, корпоративни данъци) за периода са със 17 милиона лева повече спрямо първите 5 месеца на миналата година, въпреки намаляването на ставките и увеличаването на необлагаемия минимум. Близо 5 милиона лева повече са влезли в хазната от данък върху доходите спрямо 2006 г. Много съществено е нараснала и сумата на внесения данък върху доходите по трудов договор - увеличението е с около 3 милиона лева спрямо петмесечието на 2006 г.
До края на май 2007 г. са събрани с 6 милиона лева повече социални и здравни осигуровки. В бюджета на държавното обществено осигуряване са постъпили общо 47 милиона лева социално-осигурителни вноски, което е с 3 милиона лева повече, отколкото през миналата година. Постъпленията от здравни осигуровки  също са се увеличили. Към 31 май тази година приходите от здравни вноски са близо 13 милиона лева или с милион повече от 2006 г.
Към 31 май в ТД на НАП - Бургас са събрани вече половината от всички данъчни и осигурителни постъпления, предвидени за цялата 2007 г.
Данъчните приходи до края на май 2007 г. са точно 60 % от годишната прогноза.
Друг важен показател, който наблюдава НАП е облагаемата печалба, декларирана пред агенцията от юридическите лица. По предварителни данни  само за 2 години (от 2004 до 2006 г.) облагаемата печалба  е нараснала с 245 милиона лева, което е ръст от близо 235 %.
„Този факт недвусмислено показва, че нашите усилия за увеличаване дела на доброволното спазване на задълженията от страна на фирмите дава недвусмислени резултати. Налице е тенденция за все по-голям стремеж от страна на бизнеса да излиза на светло. Всичко това е и знак за добрата работа на приходната администрация, което е предпоставка за повишаване на жизнения стандарт”, коментира резултатите директорът на Регионалното управление на НАП  Румяна Дулева.
Приходите от ДДС за първите пет месеца на годината са близо 31 милиона лева или около 60  % от планираните за цялата 2007 г.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |