В новините
 
21.06.2007 21:30   Новината е видяна 3640 пъти
Мутафчиев на среща с кметовете на Поморие и Царево

 

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев инициира среща с кметовете на общините Поморие и Царево на 29 юни, съобщиха от пресцентъра на министерството. Поводът за разговорите е вчерашното решение на Министерския съвет за предоставянето на пристанищата в Поморие, Царево и Ахтопол за управление от страна на общините. Идеята е да бъде обсъдено бъдещото им развитие като яхтени пристанища. Общините предложиха те да управляват тези регионални пристанища, тъй като по този начин естествено ще се допълни профилът за развитие на региона и ще се създаде единна концепция за развитието на инфраструктурата на общините.
Така ще се улесни развитието им като портове за яхтен туризъм и развлечение, което ще подпомогне развитието на туризма в тях. Пристанищата ще бъдат поддържани и управлявани с местни ресурси.
На Министерството на вътрешните работи – Генерална дирекция „Гранична полиция” – Национална служба „Полиция” – ще бъде предоставена част от административната сграда в  Царево във връзка с осъществявания от тях граничен контрол.
Междувременно днес от община Царево съобщиха, че ще се търси вариан за разширение на пристанището там. Идеята е освен кей за яхти да бъде изградена и нова вълноломна стена.

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |