В новините
 
28.06.2007 01:30   Новината е видяна 4310 пъти
Кристина Димитрова: Ще работя за популяризиране на млади таланти

 

Поп изпълнителката Кристина Димитрова, член на изпълнителното бюро на СЕК пред Бургас инфо

-Г-жо Димитрова, за толкова години преход в България Вие не се изкушихте да влезете в политиката. С какво привлече вниманието Ви партията Средна европейска класа? И защо се включихте в нея?
-Аз по принцип никога не съм се изкушавала и не съм искала да се занимавам с нещо, което не разбирам. Искам да отбележа, че са ме канили и други политически формации да вляза в техните редици. Често ме питат и коментират факта, че съм пяла на много политически партии по предизборни кампании и аз винаги съм казвала, че за мен цвета никога не е бил от значение. Първо, аз винаги съм отивала и съм пяла за хората, за народа никога не съм пропагандирала дадена партия. Не съм откликвала на партии, а винаги съм харесвала личности, защото смятам, че във всяка една партия има и черните и белите овце, и добрите и лошите.
Аз съм професионалист и винаги съм отивала да работя, вадя си парите с пеене и не ме е интересувала политиката.
Сега бих казала, че наистина ме заинтригува Георги Манев и предложението, което ми отправи в началото дойде малко изненадващо, но когато ме подготви с програмата на Средна европейска класа с целите и насоките, в които той ще работи /особено една от целите много ме заинтригува и ме впечатли/. Това е подпомагане на културата, на интелигенцията в България и спорта. Това е нещо, което наистина смятам, че трябва да стане. Бизнесът, интелигенцията и шоу-бизнеса трябва да си подадат ръка. Ще работя така щото да се улесни и да се узакони спонсорството. За да може да се прави нещо по-качествено в България. На мен лично ми омръзна младото поколение да израства с ритмите на турска, гръцка, сръбска и какви ли не други ритмики. Наистина е тъжно качествената музика да няма подкрепа. Финансовата подкрепа. Защото на всички е ясно, че нито в България, нито по света може да се прави качествена музика без средства. Шоу-бизнесът е свързан със страшно много средства. И за да бъде той качествен и на ниво трябва да има сериозно финансово участие.
Вече 25 години съм на сцената и реших, че мога да бъда полезна и с каквото мога да улесня пътя на шоу-бизнеса. Георги Манев през годините е помагал на страшно много хора. Аз наистина му гласувах  доверие, на мен също ми гласуваха доверие и ще направя каквото трябва, за да бъда полезна.
-Как виждане приноса на певицата към политиката, лично?
-Политиката е силно казана. Аз ще се занимавам с нещата, свързани с моята сфера това което аз знам и това, което разбирам. Нашата цел ще бъде да се популяризират млади таланти. В България има много млади и кадърни хора, но те нямат възможност да се изявят.
-Вие сте в ръководното тяло на тази млада партия. Как смятате да ангажирате общественото внимание?
-Аз смятам, че нашите послания няма да са само към младежката аудитория. Програмата ще се опита да привлече вниманието на всички възрасти на първо място. Тепърва ще се работи по изграждане на структури в други градове на страната. Ще популяризираме и нашата програма, която в момента се създава. Ще търсим подкрепа от хората, които са средната класа, средната европейска класа. Ще работим за тези, които развиват средния бизнес в България, който е излязъл малко на повърхността, но все още му е трудно да се развива.



- Кажете повече за последния албум, който издадохте, от къде дойде идеята, как се свързаха с Вас?
-Наистина това е един троен албум, двоен с DVD. Идеята дойде от Георги Манев, с който се познавам от няколко години. Работили сме заедно от много време. На едно мое поредно участие в Бургас, вече този проект се работеше, ме поканиха да отида на неговата хижа в Божура където се запознах с Дуля, аранжора и композитора и също така с целия екип. До този момент не познавах Никита и Поли единствено с Искрен Пецов сме работили заедно. Та те ме поканиха да участвам в този проект. Всичко стана много изненадващо защото на момента ми предложиха песен, която аз записах. Песента се нарича “До мен” и е включена в този албум и също така беше направен кавъра на песента “Вълшебен свят” с Искрен.
-Как Ви хареса парчето, трябваше ли да го преработват според вашите вкусове или…?
-Не, не трябваше да го преработват, просто аз трябваше да вникна в този стил. На мен той не ми е чужд, защото аз по принцип живея с модните тенденции, слушам изключително много всякаква музика и харесвам новите модерни тенденции, хаус музиката. Въобще не беше трудно, дори песента се получи изненадващо бързо, за около половин час записах пеенето и след няколко дена ми изпратиха готов вариант в София, който на мен лично много ми хареса. Одобрих го и така моята песен, самостоятелната  влезе в албума. Дуетът също, отначало Искрен трябваше да пее тази песен сам, но в последствие опитахме дует, стана нещо по-разнообразно, по-приятно и решихме да я запишем заедно. И тя стана изключително бързо. В общи линии така – един нов експеримент, сполучлив. Станахме един добър колектив, защото работата ни свърза. Вече работим заедно и по концерти, по участия. Сега бяхме заедно на “Модна фиеста” в “Албена”, където освен, че представяхме новите песни с Искрен бяхме водещи на цялата модна фиеста.
Искам да кажа, че песните са много добре приемани. Ще издам една тайна, че направихме и една съвсем нова песен, вече в по-комерсиален стил. Много модерна. Песента пак е по музика и аранжимент на Дуле - Душан Янушевич, а текста е на Искрен Пецов. Тя се нарича “Лято”. И на тази песен продуцент е Георги Манев. Съвсем наскоро ще дойда пак в Бургас където ще заснема и клип на песента. Надявам се тази песен да стане един летен шлагер. Тя е много лесно запеваема с много приятна мелодия и с модерен аранжимент, което за мен е идеалната комбинация.
-Казахте, че обичате да сте с млади хора и да се зареждате взаимно с положителна енергия, в тази връзка какво Ви е мнението за младите бургаски таланти Никита и Поли?
-От половин година работим заедно и виждам, че те имат определено прогрес. Учат се от по-големите, от професионалистите. Ние с Искрен много им помагаме. Те по принцип са си много талантливи, имат прекрасни гласове. Разбира се имат още много да учат и върху поведение на сцена и като държание, и в певческо отношение. Те са определено една находка и в бъдеще ще си помагаме и ще се допълваме взаимно.

 

 

 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |