В новините
 
29.06.2007 00:19   Новината е видяна 3992 пъти
Все още не сме достигнали европейски стандарти по безопасност на труда

 

Безопасните и здравословни условия на труд в сферата на туризма бяха обсъдени на започналия днес семинар в Несебър. Той е организиран от Конфедерацията на индустриалците и работодателите в България /КРИБ/ и в него участваха над 60 хотелиери и ресторантьори от Бургас, Несебър, Слънчев бряг и Созопол.
Форумът беше открит от председателя на КРИБ Бургас Димитър Николов.

Участниците бяха запознати с Европейската социална политика в тази сфера. Според Николов, на заетите в туристическия бранш е необходимо да бъде даден срок, в който да се запознаят и приложат в обектите си европейските изисквания, преди да бъдат санкционирани от компетентните органи. През този период пък била необходима широка информационна кампания, част от която вече осъществява КРИБ. 

От 1 януари 2007 – ма година, българските хотели и ресторанти трябва да отговарят на точно определени изисквания по отношение безопасността на труда, качеството на обслужване и предлаганите храни в заведенията.

„С форума целим да помогнем за решаването на проблема с недостатъчно добрата подготовка на кадрите в туризма като разясним част от европейските стандарти в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Чуждите туристи, които почиват у нас очакват да получат продукт с европейски стандарт. Всички ние сме заинтересовани те да останат доволни от пребиваването си по нашето Черноморие”, каза още  Димитър Николов.  

Според Весела Бахчеванова, директор браншови организации към КРИБ най- сериозните проблеми в областта на туризма в момента са свързани именно с безопасността на труд. Съществували и европейски изисквания, които все още не се изпълнявали от заетите в туризма представители на малкия и среден бизнес. 

Представителите на бизнеса бяха запознати с Европейската социална политика, свързана с изпълнение на изискванията в областта на здравословните и безопасни условия на труд, със същността на Стандарт OHSAS 18001:2002, HACCP, как СУБЗУТ се включва в интегрираната система за управление.

Стратегията на  ЕК   за безопасни условия на труд  за 2007-2012 г.  препоръчва на страните членки да въведат общо законодателство в тази посока.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |