В новините
 
18.07.2007 23:26   Новината е видяна 3796 пъти
Несебър представи България в Сан Марино

 

Община Несебър представи за пръв път страната ни на голям международен фестивал на нациите в Република Сан Марино.

В рамките на етнофестивала бяха проведени Дни на Несебър в Сан Марино с представяне на българския фолклор, национална кухня, туризъм и традиции.

Участието на Несебър в това събитие е в резултат на сключения меморандум за сътрудничество между българската курортна община и туристическата република на Апенините Сан Марино.

Със своите спектакли в три поредни вечери от фестивала, фолклорният ансамбъл към общината „Слънчев бряг” с ръководител Данислав Кехайов предизвика истински фурор на сцената на националния амфитеатър на Република Сан Марино и освен санмаринци, привлече сред публиката стотици туристи и българи от всички краища на Италия. Всяка фестивална вечер завършваше с голямо българско хоро на сцената и сред публиката, а преди фестивалното участие българите направиха голямо дефиле в национални носии, с песни и танци.  

По време на визитата в Сан Марино бяха организирани пунктове за разпространение на най-новите рекламни материали за Несебър като туристическа дестинация, от които бяха раздадени хиляди екземпляри. В непосредствена близост до амфитеатъра на Сан Марино беше монтирано демонстративно грънчарско колело на несебърския майстор инж.Христо Драгиев.

Български майстори кулинари подготвиха гастрономическа вечер с дегустация на типични български блюда и напитики, която беше посетена от почти целия Държавен съвет на Сан Марино, начело с капитан-регента на републиката Фиоренцо Столфи.
В края на българското представяне в рамките на дните от 11 до 17 юли 2007 г.,  двете страни в лицето на Държавната агенция по туризъм на Сан Марино и Община Несебър подписаха паметна записка, с която се ангажират да продължат информационната си политика към различни институции, структури и асоциации, имащи потенциалeн интерес от изпълнението на основните цели на Меморандума.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
Мебели Бургас | namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |