В новините
 
03.08.2007 06:18   Новината е видяна 5728 пъти
В Ахелой се строи комплекс в средиземноморски стил
 Нов представителен ваканционен комплекс с апартаменти за сезонно обитаване се строи в Ахелой. Заглавието на проекта е "Рафаел апартмънтс", негов инвеститор е "Рафаел мениджмънт енд дивелъпмънт" ООД. Архитектурният проект е дело на "Фор Райс" ООД с ръководители арх. Евгени Рафаилов и арх. Светослав Спасов. Проект мениджмънтът на обекта изпълнява "БГИ-проект" ООД. Консултант по строителната част е "Дедал" ЕООД. В момента тече процедурата за избор на главен изпълнител.

Комплексът е проектиран в средиземноморски стил с големи тераси, лоджии и стрехи. Детайлите са подчертани от дърво, камък, варовик и ковано желязо в елементи като парапети, комини. Кули и лоджии са сред оригиналните решения на архитектурния екип.

Плътността на застрояване е 30%, а коефициентът на интензивност – 1.5. Повечето от половината от територията (51.48%), са предназначени за зелени площи. Комплексът ще се изгради на парцела от 7505 кв.м, сградата е с обща разгъната застроена площ от 15 474 кв.м. Тя съдържа четири пететажни блока с отделни входове. В южна посока към морето височината на постройките слиза стъпаловидно до две нива.

Пространствено-обемното решение на комплекса е с П-образна форма, която е отворена на юг. В дворното пространство между сградите ще се разположи открит басейн с площ 485 кв.м с външен бар, а също и малък детски басейн с площ 60 кв.м.

Предвидена е обществено обслужваща зона в партера и в част от сутерена на сградата. Тук са разположени ресторант с около 95 места, лоби бар, магазини, административен офис.

В сутерена на блокове 1 и 2 има СПА център, лекарски кабинет за първа медицинска помощ, масажи, козметика, фризьорски салон, сауни, съблекални. Към СПА центъра е оформен и покрит басейн с фреш бар, фитнес и зала за детска занималня, които имат достъп до двора. Техническите и обслужващите помещения са разположени също в сутерена. Предвиден е и подземен паркинг.

От първия до петия етаж в жилищната зона са предвидени разнообразни апартаменти – едностайни, двустайни и студиа, като за всеки е търсена възможност за изглед към природната среда или морето.

Апартаментите и общите части са с централна климатизация и вентилация, разработен е и проект за пожароизвестителна инсталация.

Целият комплекс ще разполага с рампи за достъп на лица с увреждания.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |