В новините
 
08.08.2007 16:35   Новината е видяна 4253 пъти
Нов сингъл на Мери Бойс Бенд

Бургазлиите от Мери Бойс Бенд направиха нов четвърт студиен албум. Музикантите избраха за пилотен сингъл песента "За последен път". През юли бе заснет и видеоклип към нея. Режисьор отново е Васил Стефанов.

Песента "За последен път" звучи изцяло в стилистиката на групата, позната ни от албумите "Непознати улици" и "Само за теб".

Мери споделя: "Това е една красива история, разказана под звуците на мелодичния рок, който аз и момчетата обожаваме. Васко Стефанов, както винаги, улови настроението на думите и създаде прекрасни кадри. Ние се вдъхновяваме от красотата на чувствата и живота около нас. Надявам се, че с музиката си успяваме да внушим: "Живейте красиво!".

В една от най-успешните български групи трима от петимата участници са от Бургас. И тримата са възпитаници на Математическата гимназия.

Мария Мутафчиева (Мери) - вокал е зодия "Водолей", родена на 10 февруари 1973 г. в Бургас. Свири от 6-годишна на пиано. Завършва Математическата гимназия в родния си град, а след това "Славянски филологии" в СУ.

Мирослав Мутафчиев – китара е зодия "Дева", роден на 20 септември 1969 г. в Бургас. Свири от 10-годишен на китара. Завършва Математическата гимназия в Бургас. Дипломиран авиоинженер.

Илиян Георгиев – клавишни е зодия "Риби", роден на 11 март 1973 г. в Бургас. Свири от 8-годишен на пиано. Завършва Математическата гимназия в родния си град и Техническия Университет в гр.София.

Стефан Чобанов - бас китара е зодия "Телец", роден на 8 май 1967 г. в Исперих. Завършва Музикалното училище в Русе със специалност - флейта и продължава образованието си в Музикалната Академия в София.

Божидар Тренков - ударни инструменти е зодия "Рак". Роден е на 12 юли 1968 г. в София. Завършил Полиграфическия техникум в София.

Мери Бойс Бенд е създадена в началото на 1994 г. от бургазлиите Мария, Илиян и Мирослав Мутафчиев. Докато са студенти, тримата започват да свирят в нощните клубове в столицата.

Още същата година Мери Бойс Бенд печели конкурса за млади изпълнители на "Хит Минус Едно" в БНТ. Като награда музикантите записват първата си авторска песен "Къде избяга вятърът", а после правят първото си национално турне.

През януари 1995 г. към групата се присъединяват още двама членове и петимата свирят за първи път заедно в прочутия тогава "Кънтри Клуб" в София. Музикантите смятат тази дата за рождена на групата.

До края на 1995 г. Мери Бойс Бенд записват две свои авторски песни по поръчка на БНР и бързо става една от най-популярните групи, през 1996 г. печелят награда за "Най-добра група" на Арт Рок Център. През 1997 г. Мери Бойс Бенд са поканени от немски продуценти за записите на класически рок песни на Deep Purple, Pink Floyd и Led Zeppelin със симфоничен оркестър. Групата продължава и живите си участия в клубове и на концерти из България, както и участия в телевизионни програми.

През 2001 г. те издават първия авторски си албум "Непознати улици". Едноименната песен се задържа в класациите за рекордно дълго време (в Българският Топ 100 – радио-класация за световна музика – песента остава повече от 100 седмици, като 50 от тях е в челната десетка). През 2002 г. Мери Бойс Бенд са номинирани на наградите на БГ Радио в пет различни категории: БГ дебют, БГ албум, БГ песен, БГ текст, както и за кавърверсия на песента "Есен". Същата година групата печели първо място с вота на публиката на Международния телевизионен фестивал в Албена. През 2004 г. групата свири на мега-концертите в Албена, Слънчев Бряг и Банско заедно със световноизвестните “No Mercy", “Boney M", "Eruption", “Gibson Brothers", “Racey", а за промоцията на техния втори албум "Само за теб" като специални гости за първи път в България пристигат "The Kelly Family". Двете групи продължават да работят заедно и по други проекти.

Всички сингли от "Само за теб" са влизали в десетката на Българският Топ 100 и той е номиниран за БГ албум на 2004 г. От юли 2004 г. песни на Мери Бойс Бенд се въртят в ефира на всички големи радиостанции в Белгия, а по-късно се завъртат и във Франция и Холандия... През декември 2004 г. групата издава в Белгия албума "Distant Streets – compilation", който включва английски версии на песни от първия и втория й албум.

През януари 2005 г. Мери Бойс Бенд записват в Белгия, заедно с госпъл хор от Брюксел, песента "Running Over". Тази песен излиза в компилация с песни на белгийски изпълнители. Отново в Белгия, на 28 май 2005 г. Мери Бойс Бенд участват заедно с "Boney M" и “Eruption" в концерт, на който групата свири повече от час пред белгийска публика английските версии на свои авторски песни. Концертът е рекламиран в белгийските медии и е съпътстван от много интервюта на групата за вестници и радиостанции.

Мери Бойс Бенд е една от малкото групи в България, издали DVD. Това се случва в началото на 2006 г., когато групата пуска на музикалния пазар концерт-промоцията на албума "Само за теб". През месец март 2006 г. Мери Бойс Бенд са номинирани от слушателите на БГ радио за група на годината. Днес Мери Бойс Бенд е една от популярните групи в България и продължава изявите си по клубните и концертни сцени.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |