В новините
 
16.08.2007 16:51   Новината е видяна 4566 пъти
Време е Google да влезе в играта с браузърите
Слуховете за браузър от "Google" отново изплуваха на повърхността и изглежда, че този път не са съвсем неоснователни. Първо, трябва да се отбележи фактът, че "Google" регистрира домейн името "Gbrowser.com", което спокойно може да се изтълкува като наличие на значителен интерес към подобен браузър, предава TechNews.bg.
От друга страна, изпълнителният директор на интренет компанията е казвал често, че "Google" би създала браузър, ако съществува реална полза за потребителя. Налице ли е вече такава полза?
Пускайки все нови и нови приложения, "Google" започва да се нуждае от собствен браузър, за да ги доставя на потребителите по по-удобен начин и с по-висока скорост.
Наскоро най-голямата търсеща машина в интернет започна да предлага версия на своето приложение "Google Earth", която работи с браузърите по различен начин, намалявайки пълната си зависимост от тях.
Ако прибавим към "Google Earth" и приложенията за текстообработка, електронни таблици и презентации на компанията, както и многото други браузърни приложения, които в момента се разработват, то идеята за създаване на собствен браузър от "Google" изглежда разумна.
Освен това, наред с поддръжката на приложенията от един неин браузър, компанията ще може да увеличи и сигурността при работата с тях, както и да припечели от всичко това. Следователно ползи от "Google" браузър ще има и за потребителите, и за търсачката.
Преди обаче да се правят каквито и да било изводи, трябва да се отбележи, че "Google" вече има значително влияние върху разработването на браузъра "Firefox".
Трудно е да си представим, че "Google" няма да получи подкрепа за своите приложения от втория по популярност браузър. Най-малко, "Firefox" може да предложи плъгини, които ще поддържат "Google" приложенията.
Дали ще станем свидетели на скорошно появяване на "Google" браузър? Нищо не е сигурно, макар че са налице силни аргументи в тази насока.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |