В новините
 
17.08.2007 10:33   Новината е видяна 5906 пъти
Жива верига очертава границите на парк Странджа

Природозащитници и граждани ще направят жива верига, която ще очертае границите на парк Странджа, приемането на чийто план за управление община Царево блокира вече две години. Събитието е насрочено за събота от 17,00 часа.
След като МОСВ не успя в продължение на 2 години, българските граждани ще очертаят с телата си границите на парк Сранджа  и нуждата от План за управление на парка, който ще го защити от заплахите за границите му. Живата верига ще върви по границите на парка според ТУП на Общината, ще започне от морето, ще пресече пътя  Царево-Варвара и ще продължи по края на горските масиви. Докато не бъде приет Планът, подобни случки а-ла „Краш 2000” все още ще са възможни и косвено подпомогнати от Министерството, което бавейки се, дава на инвеститорите зелена светлина да строят в парка.
Макар масовите протести за Странджа да предизвикаха промени в Закона за защитените територии, бавени и избягвани в продължение на 8 години, План за управление на парка все още няма. Гражданската акция е провокирана освен от все още липсващата реална защита за границите на защитените територии и от неадекватните действия на МВР по  отношение на природозащитниците, третирани като престъпници и заплаха за държавната сигурност - активните български граждани отново бяха „приятелски разпитвани” в МВР.
Едно от исканията на протестиращите е ДНСК да събори незаконния строеж на “Краш 2000” във ваканционно селище “Златна перла”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |