В новините
 
17.08.2007 12:40   Новината е видяна 4988 пъти
Нова изложба на несебърските художници
Членове на Дружеството на художниците в Несебър откриха поредната си изложба в Градската художествена галерия.Всички,дори и най-скромните творби на експозицията,са удивително цялостни,устойчиво затворени и обособени.   Членове на Дружеството на художниците в Несебър откриха поредната си изложба в Градската художествена галерия.Всички,дори и най-скромните творби на експозицията,са удивително цялостни,устойчиво затворени и обособени.

Това е резултат от своеобразния подход на несебърските художници към елементите на видимата реалност,който придава еднаква одухотвореност на съществата и предметите,превъплъщавайки се във всяко поотделно.В която картина или гоблен да се загледате,всичко е докрай обработено,а това създава допълнително емоционално звучене.

Обстоятелствеността на разказа напълно съответствува на пластичния маниер на изпълнението и на картината,и на гоблена-с игла,и с четка.В същото време завършеността на изображенията създава ситуация на “несебърски модел-свят”,неподвластен на времето.Дори някой да приема,че става въпрос за някакъв несебърски“художествен диалект”,то в него се забелязва твърде голяма вариантност в способите на изгражда не на изображенията.

От друга страна общото усещане за изложбата поражда възп риятия за нейната всеобщност и единство,а това  придава определена “космичност” на цялостното й звучене.

 

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |