В новините
 
23.08.2007 08:35   Новината е видяна 5946 пъти
"Бургас "75" се нареди в Топ 10 на German OPEN 2007

Най-успешно представящият се зад граница и в републиканските шампионати на България клуб по спортни танци "Бургас "75" постигна своя пореден голям успех на международна сцена. Това стана на German Open Championships 2007, кръг от световната верига IDSF International Open Grand Slam. В многобройните състезания, провели се в залите на Конгрес център- Щутгарт, престижа не само на бургаските, но и на българските спортни танци защитиха две от най- добрите танцови двойки на "Бургас "75" при младежи и състезатели над 19 години.
Невероятен успех постигна обещаващата двойка на клуба Живко Иванов-Дорина Миткова. От 246 двойки в групата на младежите те се класираха на девето място в латиноамериканските танци. По този начин нашите представители се наредиха сред първите топ 10 сили в латината в неофициалното световно първенство за младежи. Така още в дебюта си /това лято двойката влезе в групата на младежите/ след оспорвана конкуренция на водещите страни в спортните танци като Русия, Германия, Италия, Франция, Словения, Живко Иванов и Дорина Миткова постигнаха този невероятен успех за България и за "Бургас "75".
На 26 август бургаската танцова двойка ще представи страната ни на световното първенство в 10- те танца, което ще се проведе в Сингапур.
Другата представителна двойка на "Бургас "75" в групата над 19 години Рангел Спиров- Антоанета Попова постигна четвъртфинал при "изгряващи звезди" в латиноамериканските танци, където за призовите места се състезаваха 438 двойки от 17 държави. В големия турнир на Гранд Слам в латината Рангел Спиров и Антоанета Попова се класираха сред първите 48, където борбата се водеше между 550 двойки от целия свят.
За втора поредна година съдия на този голям международен форум отново бе представител на клуба по спортни танци "Бургас "75"- многократният шампион на България от близкото минало Андрей Тодоров. Общият брой на двойките от всички възрастови групи, които се състезаваха в Щутгарт, надхвърли 5 000. С извоюваните успехи пък бургаският клуб за пореден път затвърди своите позиции сред световния елит.
Следващото голямо предизвикателство за състезателите на "Бургас "75" е турнирът, кръг от световната верига IDSF International Open, домакин на който ще е морският ни град. 22- ото издание на традиционната надпревара ще се проведе на 8 и 9 септември в спортна зала "Младост". "Бургас "75" ще участва с 26 танцови двойки във всички възрастови групи, от които се очаква успешно представяне на клуба и страната ни в борбата за призовите места.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |