В новините
 
28.08.2007 05:28   Новината е видяна 4782 пъти
Започна канализация на созополско село

Изграждане на канализация за отпадни води започна в созополското село Извор. На този етап се работи на три участъка, съобщи председателят на Общински съвет-Созопол. За изграждане на канализация в цялото село ще са необходими около 2 млн. лева. С решение на Общинския съвет изпълнението на проекта за канализация започва с общински средства по настояване на кмета на с.Извор Димитър Вълков. “От общинския бюджет за тази година бяха заложени повече пари за асфалтиране, но за мен е престъпление да се правят улиците и догодина да се разбиват за канализация”, мотивира се Димитър Вълков.

“Общинските съветници подкрепиха искането на кмета, тъй като това е нормалния ред при строителство на улици. На места се харчат общински пари за асфалтиране, без да е направена канализация”, коментира Панайот Рейзи. За всички населени места от община Созопол вече има изготвени технически проекти за канализация, с които кметовете по места могат да кандидатстват за финансиране по европейски програми.

За строителството на канализация за отпадни води на този етап са предвидени 34 000 лева.  До края на годината ще приключи полагането на уличната настилка и изграждането на тротоарите.  Отделно 28 000 лева са заложени за асфалтиране. Техническият проект за канализация на селото е отпреди 3-4 години, но поради липсата на средства досега не е започвало изпълнението. Общият бюджет на с. Извор за настоящата година е в размер на 175 000 лева.

В с. Извор живеят близо 800 души. На територията на селото има изградена ВиК мрежа и частична система от шахти за дъждовни води




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |