В новините
 
08.09.2007 09:39   Новината е видяна 4813 пъти
Блато се образува на градския плаж в Созопол
Блато се появи върху пясъка на градския созополски плаж "Хармани" и се разраства след последните дъждове. Това съобщиха от Общинския съвет на Созопол. Причината е, че водата от дъждовната канализация пада директно от тръбите в подпорната стена на плажа и се излива върху пясъчната ивица поради извършен от общината некачествен ремонт. Това е установила проверка на председателя на Общинския съвет на Созопол Панайот Рейзи, извършена по сигнали на граждани и туристи.

„По груби сметки над 120 000 лева общински и държавни бюджетни средства са изхарчени за ремонта на отводнителната канализация, довел до този резултат”, съобщи Панайот Рейзи. „Гласували сме тези пари за ремонт, а не за блато”, възмущава се той.

От проливните дъждове през юли миналата година подпорната стена на плажа "Хармани" бе разрушена. След пораженията за отвеждане на дъждовните води в морето е трябвало да се изпълнят строително-ремонтни работи. През 2006 г. и 2007 г. общинският съвет е гласувал 48 000 лева за тази цел. От Постоянната комисия за защита на населението при бедствия и аварии са отпуснати 80 000 лева за изграждане на отводнителна канална система от намиращия се в близост до брега кв. "Мисари" до подпорната стена на плажа.

Кметът на община Созопол Веска Караманова досега не е дала отчет пред общинския съвет как са изразходвани средствата. „Не знам дали се интересува и дали знае какво е свършено. Парите се харчат без контрол”, коментира Панайот Рейзи.

В момента съдържателите на заведение за хранене на крайбрежната алея са покрили с дървени плоскости открития канал, за да не паднат клиентите на заведението в него.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |