В новините
 
16.09.2007 16:25   Новината е видяна 6059 пъти
Слънчев бряг нараства с нови два ваканционни комплекса

"Костал девелопмънтс" ООД изгражда нов апартаментен комплекс за сезонно ползване в Слънчев бряг-запад. Той е разположен в близост до комплекс "Анита" на около 5 минути от морския бряг в ъглов парцел с площ от 6203 кв.м.
В югоизточния край на имота има жилищна сграда с Г-образна форма и разгъната застроена площ 4975 кв.м. В централната и в североизточната част се разполагат обектите ново строителство, пише в. "Дневник".
Това са двукорпусна жилищна сграда, бистро и басейн. Те са с разгъната застроена площ 9814.83 кв.м. Сградата е с шест надземни етажа и един терасовиден тавански етаж. Състои се от два корпуса с общ сутерен и самостоятелни входове. Апартаментите, които са общо 106, са предназначени за продажба.
Постройката разполага още с подземен паркинг с 36 паркоместа, офиси, СПА център, апартаменти с различна квадратура. Има и друг блок с едносекционна двуетажна сграда със сутерен. Тя е разположена в централната част на имота между съществуващия и новия басейн. Тук са предвидени складови и обслужващи помещения.
Централното ядро, обслужвано от бистрото, се формира от басейна. Той е в централната част на имота между жилищната сграда и бистрото. Състои се от три взаимно свързани зони: за плуване, за рекреация и детски басейн.
Архитектурната разработка е на арх. Николай Ситев от Стара Загора. Изпълнител е фирма "Костал девелопмънтс" ООД. Консултантската и надзорната дейност в процеса на строителство се изпълнява от "Координати груп 2003" ООД - Бургас.
Още един апартаментен комплекс за сезонно обитаване ще израсне до следващия сезон и в централната част на Слънчев бряг-запад в близост до пътя Бургас - Варна, на площ от 2073 кв.м. Инвеститор на комплекса е "Джи ес - 8" ООД. Изпълнител на строителните работи е фирма "Строй Марк" ООД.
Обектът е част от ваканционен комплекс "Тарсис", първата част от която вече е изградена. Проектантът "Стивън Лийч асосиейтс България" ООД с ръководител арх. Румен Александров е предвидил отново естетически издържано оформяне на прилежащия терен с акцентиране върху основните подходи към сградата и към водни атракции.
Сградата на "Тарсис II" се състои от две тела, като входът е разположен централно по средата на двете тела. От лявата страна на фоайето се намират рецепцията и охраната.
От фоайето се достига към двата жилищни блока чрез два отделни входа. Същевременно е осигурена и връзка с вътрешния двор, а оттам по централна алея, минавайки над водно огледало, живеещите имат достъп до басейна и ресторанта.
Жилищната зона се състои от 86 апартамента - едностайни, двустайни и тристайни. Луксозни мезонети с просторни балкони са разположени на последните две нива. В сутерена има паркинг и помещения за офиси. Завършването на комплекса и пускането му в действие е предвидено за август 2008 г.
Сградите и в двата жилищни комплекса са съобразени с възможностите за достъп на хора с ограничени двигателни способности, има рампи и вертикални връзки с асансьори.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |