В новините
 
26.09.2007 08:01   Новината е видяна 6348 пъти
Огромна инвестиция за кв. Крайморие

Близо 300 млн.евро ще бъдат инвестирани в жилищно-ваканционен комплекс на нос Форос до квартал Крайморие. Проектът се реализира от инвестиционна компания “Форос Дивелъпмънт” ЕАД, собственост на президента на ПФК “Левски”Тодор Батков, в партньорство с британския инвестиционен фонд ECDC. В бъдеще ще бъдат търсени и други партньори.

Днес в присъствието на кмета Йоан Костадинов г-н Батков официално представи проект “Форос”, който включва три зони върху над 800 декара. 

Проектът предвижда подобряване на инфраструктурата на квартала и градоустройство на зоната, брегоукрепване. Близо 50% от територията на комплекса ще бъде от зелени площи, а строителството ще бъде изцяло съобразено с изискванията на закона за черноморието.

“Бургас е един от най-добре развиващите се български градове”, категорични бяха инвеститорите от ECDC.

Адвокат Батков благодари на кмета Костадинов и го поздрави за проявената далновидност в развитието и управлението на града. 

Често ми беше задаван въпросът как ще се развива Бургас на юг. Сега вече спокойно мога да кажа, че това ще бъде съобразено с градоустройствен план, каза в отговор кметът. Той посочи проекта “Форос” като пример за успешно привличане на инвестиции и изрази надежда, че Крайморие ще се превърне в един истински съвременен европейски квартал.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |