В новините
 
10.10.2007 08:52   Новината е видяна 5068 пъти
Актуално: Кметското място в Бургас ще бъде най-оспорвано

В сравнение с останалите големи градове в страната, в Бургас борбата за кметския пост ще бъде най-оспорвана. Това заяви на пресконференция днес кандидат-кметът Румен Ангелов, издигнат от партия "Съюз на свободните демократи". Той цитира резултатите от представително проучване на социологическата агенция "Галъп" в община Бургас.

По думите на Ангелов изследването на "Галъп" сочи, че все още няма изявен сигурен участник в балотажа. Причина за това, от една страна, е очакваната ниска избирателна активност - очаква се по-малко от 50 на сто от избирателите да гласуват на 28 октомври. От друга страна, разликата между претендентите за балотажа е минимална, дистанцията непрекъснато се скъсява, като за някои от тях е в рамките на статистическата грешка.

Ето защо, първите четирима кандидати ще се изправят в деня на изборите с равни шансове за участие във втория тур. Оспорваният първи тур на местните избори е свързан и с все още големият дял на хората, които не са решили дали и за кого ще гласуват. Това са около 1/3 от избирателите.

Все още има много гласове за разпределяне и това прави "случаят Бургас" уникален на фона на предизборната ситуация в страната. Според данните, с които разполага Ангелов, трайната тенденция от началото на предизборната надпревара била към спад на доверието към Йоан Костадинов и Димитър Николов.

Настоящият кмет напълно бил загубил доверието и подкрепата на съставните селища на община Бургас "поради пълното си безхаберие към техните проблеми".





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |