В новините
 
10.10.2007 11:20   Новината е видяна 3602 пъти
10-годишната Деси Янева от Бургас спечели сребърен медал на Световните игри за атлети с интелектуални затруднения

 Най-младата атлетка в Националния отбор на България на Световните игри за атлети с интелектуални затруднения в Шанхай, Китай-10-годишната Десислава Янева от Спешъл Олимпикс-Бургас спечели сребърен медал на дълъг скок. Тя постигна резултат от 2,07 м..

      Деси е от бургаското училище “Отец Паисий”. На 20 септември тя бе изпратена на тържествена церемония от кмета Йоан Костадинов, който стана патрон на инициативата «Бургас подкрепя Деси!», част от Националната кампания «Сподели усещането» на Движението «Спешъл олимпикс» за набиране на финансови средства за отпътуването на Националния отбор за Китай.

      На церемонията по изпращането Деси получи много подаръци-спортни екипи, шапка, ръкавици, грейки и анцузи, които да ползва по време на тренировките и в параолимпийската надпревара в Китай.

      На 20 септември кметът, Регионалният координатор на «Спешъл олимпикс» Цветелина Рандева, Деси Янева – като атлет на Движението и зам.-директорът на училище «Отец Паисий» Тодорка Едрева, подписаха и Декларацията за достъп до спорт в Община Бургас, съобразно която местните власти и местните спортни организации ще изразят своята воля да бъдат естествената среда, която подкрепя атлетите с интелектуални затруднения да тренират целогодишно, да изявяват своите постижения и да споделят дарбите и приятелството си за следващите олимпийски цикли.

      Близо четири години Регионалният комитет на движението “Спешъл Олимпикс”, подкрепящо хората с интелектуални затруднения, работи на територията на Община Бургас. Посредством спортни инициативи и съвместни срещи, най-вече на деца със затруднения, техните връстници и полицейски служители, вече са създадени добри практики при общуването.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |