В новините
 
15.10.2007 04:56   Новината е видяна 5330 пъти
Балотаж Николов - Стойновски прогнозира проучване на „Алфа рисърч”

В непрекъснати срещи преминава денят на кандидата за кмет на Бургас Ваклин Стойновски и на кандидатите за общински съветници от коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС”. На своята предпоследна пресконференция вчера кандидатът за кмет уточни, че тези срещи са по- особени от тези на другите кандидати. „Ние се срещаме с гражданите на Бургас, посещаваме училища, квартали, но само на места, където гражданите са ни поканили. Това са очевидно хора, които ни припознават като носители на промяната, като носители на техните надежди и като хора, които могат да осъществят техните желания ” , каза Ваклин Стойновски. През следващите две седмици на екипа на кандидат- кмета предстоят още 50 такива срещи, за които вече има заявки. Стойновски уточни, че на част от тях ще бъдат поканени и медиите. Само в сряда Ваклин Стойновски се е срещнал с жителите на селата Миролюбово , Рудник ,кв. “Крайморие” и е посетил училище Св. Св. „Кирил и Методий”. “На всички тези места хората виждат представители на властта и кандидат- кметове веднъж на четири години. Ако кандидат-кметове е нормално да се виждат веднъж на толкова години, то не е нормално да виждаш представители на властта веднъж на четири години. Затова аз се ангажирах пред всички тях, че когато стана кмет и общинските съветници от листата на коалиция „Ваклин Стойновски за БУРГАС”, ще обикалят редовно тези квартали и селища на Бургас”, каза кандидатът за кмет. Той допълни, че в населено място като Миролюбово ръководството на общината и съветниците трябва да ходят поне веднъж на 6 месеца, а в значими квартали като “Крайморие” - на 3-4 месеца кметът лично трябва да се запознава с живота на гражданите. Стойновски уточни, че разглежда гражданите на Бургас като равни и не ги дели на привърженици на една или друга партия. “ Ние сме основен противник на Йоан Костадинов, той трябва да бъде свален от власт, в същото време аз не разпознавам в лицето на Митко Николов човек, който може да управлява този град, но тази вербална агресия е насочена към тези двама кандидати. Не деля техните симпатизанти от останалите граждани на града, не се изправям срещу електората на БСП или ГЕРБ. Това са техните избиратели, когато говоря срещу Костадинов и Николов, го правя срещу тези две личности, а не срещу хората, които са членове на партиите”.

      Стойновски се разграничи от типа партийно поведение - и компроматната война, която се разразила между двамата кандидати Николов и Костадинов.

      “Разграничавам се от такъв тип партийно поведение три седмици преди изборите и единият, и другият да вадят твърдения, които са с давност една година. Защо досега не дискутираха този проблем между себе си? Единият твърди, че другият е уволнен, а вторият посочва, че не е уволнен и изведнъж изважда наяве огромна злоупотреба със сделка, каквато в Бургас не е виждана досега. Имам точен въпрос: “Защо такава сделка е допусната, защото в Общинския съвет това не е дискутирано, а се прави три седмици преди изборите. Това е компромат, изваден точно за предизборната борба, а не загриженост за град Бургас. Ако имаше такава, единият преди една година щеше да каже: “Какъв е този шеф на икономическа комисия, който е уволнен от работното си място, а вторият щеше да опонира: “Какъв е този кмет, който е допуснал такава сделка, при която общината губи 86 млн. евро. Защо не се спречкаха за това нещо преди една година?”, попита още Стойновски.

      На въпрос на журналисти дали разполага с нови социологически проучвания Ваклин Стойновски каза, че последното проучване, което е получил, е на „Алфа рисърч” и очаква следващите дни да излязат данните и на още две други агенции. „Изследванията показват ясно и категорично, че Йоан Костадинов няма да се яви на балотаж. На балотаж ще бъдем аз и Димитър Николов. Естествено, както вече многократно сте видели и в други изследвания - 4-мата кандидати се движат в пакет, от което стигаме до извода, че никой не трябва да се успокоява. Включително и моите симпатизанти. До изборите има още доста време, а след това ни чака и балотаж. Всичко ще се реши в изборния ден и трябва да се работи упорито и лично нашият щаб не се самозабравя и не се омайва от това, което ни представят социолозите”, посочи Стойновски. Той допълни, че проучването на „Алфа рисърч” е поръчано за периода 2-9 октомври, а другите две за по- разширен период, за да може стъпаловидно да се изследват нагласите на избирателите в Бургас. Според кандидата за кмет в момента тези изследвания показват, че той леко се откъсва от двамата кандидати, които са след него. По думите на Стойновски това показва, че неговият щаб работи по правилния начин и успяват да изкажат правилно своите идеи пред обществото и успяват да покажат, че не само обещават, а имат и реалната възможност да осъществят това, което обещават.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |