В новините
 
22.10.2007 06:31   Новината е видяна 4806 пъти
АТАКА в Бургас с план за канализация и нови РПУ-та в кварталите
Валери Симеонов сигурно отива на балотаж, твърдят социолози

 

Кандидатите на АТАКА за кмет - Валери Симеонов, и за общински съветници в Бургас имат план как да изградят канализация за хората в крайния квартал Горно Езерово и да подобрят мерките за сигурност срещу циганите в квартала. Това заявиха те на среща с избирателите в този район през уикенда. Въпреки многото обещания в Горно Езерово канализация не е изградена. Затова хората изливат мръсната вода направо на улицата и от нея се носи непоносима смрад. Жителите на крайния бургаски квартал се оплакаха пред кандидатите на АТАКА, че продължават да живеят в тревога и лъжи, с които сегашната власт си служи.
"Като идва сегашният кмет Йоан Костадинов в Горно Езерово, дойдоха репортери да ме интервюират и ме питаха какво ще кажа за Йоан. Казах, че не съм доволен от неговото управление, защото идва от избори на избори, не се интересува въобще за квартала, не знае какви хора живеят тука", заяви местният жител Коста Иванов. Но тези думи срещу бургаския кмет остават скрити  - навярно по нечие нареждане.
"Мене ме изтрили от лентата и останах с впечатление, че телевизията дава това, което є отърва, което е в техен интерес, а не на хората", добави той. На срещата с кандидатите от листата на АТАКА хората от Горно Езерово се оплакаха и от безнаказания цигански произвол. Оказва се, че няма българин, който да не е бил жертва на кражби и заплахи. "Никой не им прави нищо. Прокурорът ми праща писмо, че не може да заведе дело, защото сумата била малка, а сумата беше около 200 лева. Ако бяха убили мен, щеше ли да заведе дело тогава?", попита риторично местен жител.
"Трябва да се сложи ред и да се изгради  РПУ на територията на  квартал Горно Езерово ", заяви кандидатът за общински съветник Димо Грудев. Националистите бяха категорични, че пари за нова канализация могат да се намерят. Това може да стане с финансиране от европейските фондове. Нещо, което до момента не е било приоритет на сегашната управа. Кандидатът на националистите за кмет на Бургас Валери Симеонов почти сигурно отива на балотаж, обяви вчера управителката на "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова пред Дарик радио.
Боряна Димитрова уточни, че предизборната надпревара в Бургас със сигурност ще бъде решена на втори тур на изборите за местна власт.
Социолозите от "Алфа рисърч" определят ситуацията в Бургас като "свръхфрагментаризация на вота. Определящи за резултата са следващите две седмици", заяви Боряна Димитрова.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |