В новините
 
05.11.2007 10:43   Новината е видяна 4721 пъти
ЗА ПРЪВ ПЪТ И В БЪЛГАРИЯ ЕДИНЕН ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН ЗА ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ И ЗАБАВНО ГОТВЕНЕ С ДЕЦА

На 6 ноември (вторник) 2007 г., от 11.00 ч. в залата на Информационния център на Европейския съюз (ул. Московска №9) ще се проведе пресконференция, свързана с инициативата на Европейската комисия и Европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток Интернационал “Единен европейски ден за здравословно и забавно готвене с деца”.

В пресконференцията ще вземат участие:
- проф. д-р Стефка Петрова, национален консултант по хранене и завеждащ направление „Храни и хранене” в Националния център за опазване на общественото здраве
- Жоро Иванов, президент на представителството на европейската асоциация на професионалните готвачи Евро-Ток България
- Мария Герганова, директор на Информационния център на Европейския съюз.

Единният европейски ден за здравословно и забавно готвене с деца, ще бъде отбелязан на 8 ноември за първи път в страните от ЕС, когато в един и същ час повече от 4000 главни готвачи в страните-членки на ЕС ще предадат на децата европейски уроци по здравословно готвене. В България, се очаква да се включат повече от 1000 деца на възраст от 9 до 12 години от градовете София, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас.

В София, денят ще бъде отбелязан с кулинарно шоу в кино Арена Младост, което ще започне в 11 ч. с откриване от г-н Майкъл Хъмфрис, посланик на Делегацията на Европейската комисия у нас. Десет професионални готвача от Евро-Ток България ще направят здравословно кулинарно шоу с участието на децата. Посланиците на страните от Европейския съюз, САЩ, Русия, председателят на Народното събрание Георги Пирински, президентът на Република България Георги Първанов, министър-председателят Сергей Станишев, министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова, представители на местната власт са поканени да гостуват на събитието.

Учителската стачка попречи на деца от държавните училища да участват в този европейски празник. Директорите и учителските съвети на 11, от 12 контактувани училища, отказаха да доведат възпитаниците си на този европейски празник, поради пропускане на учебен материал.

Партньори на събитието у нас са Представителството на Европейската комисия в България, Информационенният център на Европейския съюз, Националният център по опазване на общественото здраве. Проявата е организирана с генералното спонсорство на компаниите Coca-Cola с марките си “Cappy” и “Банкя”, “Данон Сердика” и “Крафт Фуудс България” и с подкрепата на Национален хотелиерски мениджмънт клуб, Гранд хотел София, пицарии Виктория, Смарт Консултинг груп, Александра груп, кино Арена Младост, Съни филмс с филма “Рататуи”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |