В новините
 
14.11.2007 05:40   Новината е видяна 5634 пъти
Отпечатък от ръката на новия кмет ще му напомня за дадените обещания

Отпечатък от ръката на кмета Димитър Николов ще му напомня за спазване на дадените обещания. Днес студенти от Бургаския свободен университет изненадаха по нетрадиционен начин кмета. Непосредствено след официалното му встъпване в длъжност те посетиха кабинета му, водени от ректора на висшето учебно заведение проф. Петко Чобанов.

      Бъдещите висшисти и кмета извършиха ритуал, който символизира новото начало и упоритостта, с която той ще реализира поетите обещания. Димитър Николов и студентката Валерия Белчевска направиха отпечатък от десните си ръце, който ще бъде поставен в кметския кабинет.

      От дълбока древност ръката е символ на достойнство, доверие и единство. Специфична е символиката на дясната ръка, въплъщаваща идеята за достойнство, милосърдие и честност. Отпечатъкът й стои в основата на началото, тъй като човек прави всичко ново с ръцете си, поясниха младите хора.

      Те още веднъж изразиха подкрепата си, както и вярата, че Бургас ще се превърне в нов европейски град, отворен към бъдещето.

      Проф. Чобанов връчи на новия бургаски кмет почетния знак на университета.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |