В новините
 
15.11.2007 16:04   Новината е видяна 6062 пъти
Гледаме кино като в Брюксел

В модерните зали на “Тракия” екран ще видят и екшъни, и артпроизведения, уверява собственикът Иван Вършев

      Вече няма значение дали си в Бургас, или в Брюксел. Що се отнася до десетата муза, това е наистина така, увериха от единственото действащо в морския град кино “Тракия”.

      След почти 4-месечен ремонт от днес в двете зали прожектират филми при свръхмодерно качество на звук и картина. Киномашините в двете кабини са досегашните чешки МЕО 5ХВ, но е запазено само тялото, извършени са много подобрения – подмяна на лампи, четец за звука и др. Специалисти от веригата “Арена” са работили върху модернизацията, така че е постигнат перфектен дигитален звук.

      Нов американски екран “Хартнес” със специално светлоотражателно покритие и с размери 11 м на 6 м е монтиран в голямата зала. Там са инсталирани 170 нови стола с високи облегалки и поставки за чаши. Освен омекотяващата погледа вишнева тапицерия, столовете се отличават с изключителното си удобство и подчертана ергономичност. Цената на единия е 600 лева.

      Неузнаваема е и втора зала, която е “свила” капацитета си – от досегашните 56 стола са останали едва 16. Но какви! Невероятно меки, с тъмнокафява плюшена тапицерия и високи облегалки, върху които с жълта коприна е бродиран номерът. Към луксозните фотьойли, чиято единична стойност е 1400 лева, са прикрепени минимасички. В тази тузарска зала се предвижда занапред да бъдат прожектирани филми по заявки, които да се осигуряват чрез спътник по дигитален път.

      “Много амбициозна задача си поставихме. Пред нас стоеше дилемата дали да правим ремонт, или да построим някъде ново кино. Избрахме първото по редица причини и се надяваме бургаската публика да оцени усилията ни”, каза вчера на пресконференция Иван Вършев, управител на фирма “ИБВ”, която от няколко години стопанисва киното.

     Пълният теккст на новината:
http://far.bourgas.org/more_news.php?id=7676





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |