В новините
 
24.11.2007 05:59   Новината е видяна 3724 пъти
Община Бургас плаща на данъчните 5 млн. лв. за укрити доходи

Община Бургас ще трябва да плати данъчни актове за 2 845 000 лв, без лихвите, на НАП Бургас за укрити доходи от общински дейности и данъчни нарушения. Касае се за ревизии обхващали  периода 2000- 2003 г., уточниха от пресцентъра на общината. С лихвите сумата нараства към днешна дата на 4 млн. 800 хил.лв.
Определените данъчни задължения били в резултат от констатациите на данъчните органи за неплатени данъци върху печалбата и за укрити и недекларирани доходи.
Сред нарушенията са необявени доходи от наем на общинско имущество в общинското предприятие „Общински имоти”, от наеми на „Общински пазари”, от реклама, от наеми за паркинг места в „Спортни имоти”, от продажбата на парцели, терени и жилища, от продажба на тръжни документи и гаранции за изпълнени договори и др.
Това станало ясно днес, след като адвокат Радостина Иванова – наета от община Бургас по времето на стария кмет Йоан Костадинов да движи делата по обжалване на данъчните актове, е връчила решението на ВАС на новия кмет Димитър Николов. То не подлежи на обжалване.
Новата общинска администрация и новият общински съвет трябва да заложат дължимата сума в бюджет 2008 и по този начин да ограничат каквито и да е разходи за благоустройството на Бургас, заради действията на старата общинска управа.
Старата администрация е била абсолютно наясно с данъчните актове и чрез процедурни схватки е обжалвала констатациите по всички инстанции. Само две седмици след встъпването в длъжност на Димитър Николов, делото изведнъж се е финализирало.
„Това е една от бомбите, заложени от предходното общинско управление. Недоумявам, как е възможна такава тотална безотговорност. Ще сезирам прокуратурата да направи проверка – кои са виновните общински служители, които са допуснали нарушенията, довели до данъчните актове и укриването на доходи. Разпоредил съм и вътрешна проверка на главния секретар Божидар Кънчев.
От разговор днес на Николов с шефката на данъчното Румяна Дулева е станало ясно, че по всяка вероятност тази сума няма да остане окончателна, тъй като предстои да излязат и резултати от ревизии на община Бургас за периода 2003- 2007 г.
Извън дължимите данъчни задължения станало ясно, че Общината дължи още: близо 2 млн. лв. към асфалтиращите фирми, заради направено извънредно задание от стария кмет, както и 978 000 над гласуваната сума от общинския съвет за прословутия покрив на Летния театър. Така стойността му вече е в размер на 4 млн. лв.
Николов свиква довечера спешна оперативка на новия екип, на която да се обсъди изход от ситуацията. Не е изключено да бъде свикана и извънредна сесия на общинския съвет.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |