В новините
 
24.11.2007 07:16   Новината е видяна 5342 пъти
Господа, в шахтите няма политика!

Оник КАЛУСТЯН, изпълнителен директор на “Виастрой”:
От три месеца не сме получили и лев за свършената работа по улиците, а се измислят саботажи, от които ще пострада кметът    

      - Г-н Калустян, наистина ли “Виастрой” е толкова безотговорна компания, че масово е заливала асфалт върху шахтите по улиците и сега те не могат да се отводнят. От общината и ВиК стигнаха дотам с металотърсач да търсят заличените от бързане съоръжения.

      - Ние отидохме на ул.”Фердинандова”, за която първо заваляха сигналите до медиите, че при ремонта през есента били запушени 4 шахти. Действително намерихме затворена шахта, една, а не 4. Всички останали, които ни беляза с червени линии ВиК, ние ги разкопахме и се оказа, че шахти просто няма! Видя се, че сме оставили по невнимание един отток до самото кръстовище с “Хр.Ботев”, той е бил предпазен с картон под асфалта, но просто после не е вдигнат. Поправихме си грешката – единствената! Друг е въпросът, че намерихме на “Фердинандова” ревизионна шахта, но я извадихме на бял свят, след като махнахме нашия асфалт и още един стар слой под него, полаган в други години. Това беше заснето от фотограф.

      - Защо е този шум тогава?

      - Сега ВиК здраво напада общината. Тя от своя страна ни състави веднага протокол, а ние тръгнахме да отваряме всички указани от ВиК места, за да се разбере, че шахти под тях няма! Отворихме навсякъде, където имаха отбелязано с червена линия. От ден-два твърдят, че имало затворени шахти на бул.”Хр.Ботев” по наша вина. Казвам им – не можеш да ги затвориш при асфалтокърпеж, този булевард само е изкърпван! Може да се затвори отводнително съоръжение само ако се работи с асфалтополагаща машина и с цялостен слой асфалт. Тогава задължително отдолу се слага картонът, за който вече обясних. После мястото се изрязва, след като се положи асфалтът и на неговото място се прави шкарп за самата шахта или тя се надига на нивото на асфалта. Отточните съоръжения не трябва да се повдигат, трябва да има 1 см поне надолу. Ние като фирма сме направили така две улици - “Фердинандова” и още една, но втората не се цитира, а се цитира бул.”Ив.Вазов” и бул.“Хр.Ботев”, където шахтите може и да са затворени, но преди 15 или може би 30 години, може ли някой да каже? Ние там шахти не можем да затворим по простата причина, че сме правили само кърпежи. Още по-фрапиращ е случаят с цитираната ул.”Сливница”. “Виастрой” никога не е получавала задание да работи по нея и никога не е работила, дори и асфалтокърпежи.

      - Тогава кой е работил? Не може да не знаете.

      - Там прокопаваха трасетата си от “Газификация”, които, доколкото зная, имаха договор с общинската фирма “Благоустройствени строежи”, които закриваха след тях каналите. Но е абсурдно “Благоустройствени строежи” да закрият нещо, което не им влиза в работата. Защото никой не е луд толкова много, че да полага асфалт, който няма да му се плати.

      - Вие отговаряте за Централната градска част. По бул.”Ст.Стамболов” масово липсват шахти.

      - Така е, цялостно асфалтиране е правено на бул.”Ст.Стамболов” покрай Колодрума, но не от нашата фирма, а от ямболската “Пътна компания”, която спечели конкурс по Закона за обществените поръчки. Не зная дали там има затворени шахти и не ме интересува. Мен ме цитират по вестниците, че 50 шахти ги няма и единствената фирма, виновна за това, е “Виастрой”. А само на “Фердинандова”, за която ви казвам, ги няма 10-те, които трябваше да издирим и за които ни обвиниха. Аз съм подготвил писма и съм ги изпратил на общината, за да им кажа, че грешат. Лошото е, че според мен новото ръководство и кметът са подведени.
 
Пълният текст:
http://far.bourgas.org/more_news.php?id=7752





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |