В новините
 
24.11.2007 14:46   Новината е видяна 4259 пъти
Борисов: Гответе се за предсрочни избори

Гответе се за предсрочни избори. Това заяви кметът на София и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на националната работна среща с областните и общинските ръководители, избраните кметове на ГЕРБ и общински съветници.

Борисов припомни, че европейските социалисти са посочили само него за враг на БСП. Ако бях от старите ръководители на БСП или СДС, щях много да се обидя, посочи той. С този бюджет тройната коалиция няма да ни остави нищо от държавата.

Във ВСС избраха само членове на тройната коалиция и се окопаха там от 7 до 9 години, но ние идваме, категоричен бе Борисов. Като най-голямата грешка на ГЕРБ на местните избори Бойко Борисов отчете местата, където са "флиртували" с БСП и НДСВ. Това показва, че с цената на нищо не трябва да се свързваме с тези партии.

Другият основен извод е, че в смесените райони работихме много добре и ГЕРБ има 30 кмета на кметства мюсюлмани или българомохамедани. Работихме активно и с ромската общност, обясни Борисов. Според него това показва, че ГЕРБ е единствената модерна партия в център-дясно.

БСП предлага плосък данък като дясна партия, а Костов предлага 13-та и 14-та заплата от излишъка, като че ли е от лява партия вместо тези средства да отидат за инвестиции. Обезличаването на дясното кара техните избиратели да се чудят на кой свят са, каза Борисов. ГЕРБ е единствената партия, ориентирана вдясно, подчерта Борисов.

Премиерът Станишев казва да спазвам законите по повод на несъгласието ми да се отнема толкова от средствата предимно на големите градове. Как да спазвам законите, като той ги сменя - когато станах кмет, 50% от данъците оставаха в общината и районните кметове се назначаваха.

Сега държавата взима по-голям процент, а с новия бюджет ще бъде още по-голям, посочи Борисов. БСП и тройната коалиция не се заема с държавата, за да не идват всички в София и да ме обвиняват за трафика.

Проблемите на София са натрупани от 40-50 години. Защо като София беше тяхна до 1990 г. десетилетия наред е й оправиха канализацията, попита Борисов. Сега броят ръчно бюлетините в Шумен и Стара Загора, а е известно, че никъде ГЕРБ не е имала представители в секциите. В Стара Загора обявяват, че имало недействителни бюлетини.

Това е проблем на "съхраняването", каза още Борисов. Нахвърляли са бюлетините в някаква стаичка, пази ги някой от БСП и колко му е да влезе някой и да драска и бюлетиниите да станат недействителни, смята Борисов. Учуден съм, че никой не реагира на изказването на Ахмед Доган, че купуването на гласове е европейска практика - нито от БСП, нито от НДСВ, нито дори от прокутатурата, посочи още лидерът на ГЕРБ.

http://politics.actualno.com/news_135719.html





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |